Informațiile despre pădure sunt împărtășite în fiecare zi cu cei care reprezintă viitorul

 

Elevii școlilor din Dej au fost primiți în vizită la unitățile Romsilva – Ocolul Silvic Dej în săptămâna altfel și săptămâna verde, unde dl. Radu Emilian le-a prezentat și explicat, într-un mod cât mai pe înțelesul tuturor, despre cum apar pădurile, ghindele și plantele de gorun și paltin, răsadurile și sistemele de udare, tratamentele și lucrările ce urmează a se efectua în acest an.

 

La rândul lor, drept gest de mulțumire pentru informațiile primite, copiii au ajutat prin plantarea de arbori ornamentali pe care unitatea îi produce, aceasta fiind și un mod de învățare practică despre cum se „creează” o pădure.

 

Această modalitate de prezentare interactivă, împreună cu dorința arzătoare reflectată prin întrebările copiilor de a afla mai multe despre pădure, oferă încrederea și certitudinea că lucrurile evoluează într-o direcție pozitivă.

Ne exprimăm recunoștința față de reprezentanții Romsilva – Ocolul Silvic Dej pentru inițiativa de a învăța și pregăti generațiile tinere despre ceea ce ține de păduri și vegetație. Putem să ne așteptăm de la astfel de acțiuni să arate roade într-un timp cât mai scurt.

Copiii au înțeles subiectele abordate și au plecat cu zâmbetul pe buze, dar și cu dorința de a reveni pentru a ajuta și descoperi mai multe informații noi și interesante.