În fiecare an, pe 25 octombrie, românii din toată țara și din diaspora sărbătoresc cu mândrie Ziua Armatei Române. Această sărbătoare marchează un moment istoric extrem de important pentru poporul român: eliberarea țării de sub ocupația străină. Acesta este un prilej de a aduce un omagiu curajului, sacrificiului și eforturilor a peste jumătate de milion de soldați români care au luptat pentru libertate și independență, precum și de a comemora idealurile și valorile care au ghidat această luptă.

Potrivit MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

La Dej, manifestările au început încă din 20 octombrie, la terenul acoperit din cadrul Parcului Balnear Toroc unde s-a desfășurat competiția sportivă Cupa 25 Octombrie la minifotbal; în perioada 23-24 octombrie în incinta Cercului Militar Dej au fost organizate vizite la Muzeul Militar Dej, precum și ateliere de prezentare a echipamentului, materialelor și armamentului din dotarea militarilor din garnizoana Dej; pe 23 octombrie, la Policlinica Municipală Dej, militarii dejeni au pparticipat la o campanie de donare de sânge; în 24 octombrie, la Cercul Militar Dej, s-a desfășurat un simpozion dedicat Zilei Armata României.

Astăzi, în toate garnizoanele din municipiul Dej vor avea loc adunări festive în care se prezintă Ordinul Ministrului Apărării Naționale și Mesajul șefului Statului Major al Apărării cu prilejul sărbătoririi Zilei Armata României.

Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Armata României se vor încheia în data de 25 octombrie, începând cu orele 12:00, printr-o Ceremonie militar-religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor și depuneri de flori la mormintele eroilor.