✅Școlile speciale din județul Cluj, aflate în subordinea Consiliului Județean, au marcat Ziua Națională a României printr-o serie de acțiuni specifice, menite să sublinieze importanța acesteia.

✅Astfel, elevii de la 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐃𝐞𝐣 au întreprins activități curriculare și extracurriculare cu tematică specifică. Au fost creativi împreună cu profesorii lor și au realizat produse pe această temă, prin utilizarea de materiale reciclabile. Totodată, au și pictat, desenat, realizat rebusuri și s-au bucurat de o masă tradițional românească.

✅Ca în fiecare an, cursanții 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐚 au celebrat 1 Decembrie prin manifestări dedicate la care au participat cu interes. Îndrumați de cadrele didactice, aceștia s-au implicat activ și au cântat Imnul României, au vizionat filme și au discutat pe baza acestora. De asemenea, au realizat harta și drapelul României prin desene și colaje, au împodobit sălile de clasă cu motive tradiționale, au efectuat în echipe postere cu simboluri naționale și au făcut podoabe tricolore.

✅Și 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐳 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 a marcat acest moment important aferent celor 104 ani de la realizarea Marii Uniri. La activitate au participat elevi de la ciclul primar, gimnazial și liceal. Aceasta a debutat prin intonarea Imnului Național, interpretat și în limbaj mimico-gestual. A urmat apoi o prezentate Power Point, în care s-au evidențiat principalii ani și pași care au dus la realizarea României Mari. În urma prezentării, au avut loc scurte discuții pe tema Unirii. De asemenea, a fost vizionat și un mesaj important dedicat Zilei Naționale în limbaj mimico-gestual.

✅La rândul lor, tinerii de la 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐚 „𝐌𝐢𝐫𝐨𝐧 𝐈𝐨𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” s-au implicat în manifestări corespunzătoare Zilei Naționale.

✅𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐦𝐮𝐬 a pregătit o multitudine de activități prin care s-au redescoperit simbolurile naționale și semnificația lor. Participanții s-au bucurat de muzică populară și de Hora Unirii.

✅Activitățile desfășurate de cadrele didactice și preșcolarii de la 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 au exprimat imaginaţia creatoare prin: postere, colaje, confecţionarea de steguleţe tricolore, sub titlul ”La mulți ani, Românie!”

✅Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în cadrul 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 cu o serie de evenimente culturale în care au fost implicați elevi din ciclul gimnazial şi liceal. Acestea au cuprins un discurs, proiecţii video şi prezentări PowerPoint privind semnificaţia istorică a zilei celebrate şi s-au încheiat cu un bogat recital de poezii şi cântece patriotice.

✅La 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐁𝐚𝐜𝐢𝐮 au fost derulate ateliere, în cadrul cărora cursanții au urmărit filmulețe, au discutat despre semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie, despre mândria de a fi român, despre valorile poporului român și frumusețile țării. De altfel, au recitat poezii patriotice și au cântat, au vorbit despre tradiții și obiceiuri, au realizat desene și colaje. În încheiere, îmbrăcați în straie de sărbătoare, elevii sub atenta îndrumare a profesorilor, au realizat un panou pe care au așezat o parte din lucrările lor făcute cu multă răbdare și dragoste.

✅Și la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐇𝐮𝐞𝐝𝐢𝐧 s-a sărbătorit Ziua Națională a României. Astfel, au fost intonate Imnul de stat al României și cântece patriotice, s-a discutat despre semnificația Zilei de 1 Decembrie, s-a colorat în culorile steagului: roșu, galben și albastru, respectiv au fost confecționate stegulețe și costume populare. Toate acestea au urmărit îmbogățirea cunoștințelor despre istoria poporului român, dar și stimularea dorinței de cunoaștere a realizărilor strămoșilor și mândria față de trecutul istoric al acestor meleaguri și oameni.