Weekend plin pentru pompierii din întreaga țară!

În acest sfârșit de săptămână (03-05.06.2022), la nivel național, salvatorii au gestionat 4.303 de intervenții în situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.642 de solicitări.

Totodată, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 167 de incendii, precum și în alte 473 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc.

Din totalul celor 167 incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, peste 40% din intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 19 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 21 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, opt persoane și-au pierdut viața.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.

 

 

Sursa: IGSU