TROFEUL SILVER LEAGUE A INTRAT ÎN POSESIA ROMÂNIEI!

Momente de neuitat în imaginile ce urmează, momentele premierii echipei, dar și momentele din timpul jocului.

Prima reprezentativă de volei masculin a României a învins Finlanda, scor 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13) și a promovat în Golden League!

„Tricolorii” au un an 2022 perfect. Au câștigat grupa din Silver League, au trecut categoric de Ungaria în semifinalele play-off-ului, 3-0, chiar la ea acasă, iar astăzi au răsturnat calculele hârtiei și au învins Finlanda, obținând promovarea în prima divizie a voleiului masculin european.
Elevii lui Sergiu Stancu au început modest finala de la Budapesta, dar au găsit puterea să revină și să se impună într-un set decisiv palpitant.

Anul viitor, România va evolua în Golden League, nivel valoric din care mai fac parte: Turcia, Portugalia, Slovacia, Ucraina, Spania, Belgia, Cehia, Estonia și Cehia.

„Tricolorii” au câștigat pentru a doua oară în istorie Silver League. Precedentul triumf a fost în 2019, după cum informează Federația Română de volei.

„A fost un meci foarte greu. La un moment dat am jucat urât, am făcut multe greșeli. Ne-am revenit și îi felicit pe toți! Am jucat ca o adevărată echipă. Este un pas înainte pentru noi, mai ales că am făcut un schimb de generații. Victoriile aduc victorii. Trebuie să ne calificăm acum și la Europene”, a declarat Cristian Bartha, căpitanul naționalei României, pentru gsp.ro

Au jucat pentru România: Bala (14), Aciobăniței (14), Bălean (13), Călin (10), Rață (9), Vologa (7), B. Bartha (6), Peța (3), C. Bartha (1), Butnaru (-), Iftime (-), Cl. Dumitru (-), Diaconescu (libero), Kantor (libero)
Antrenor: Sergiu Stancu

Să ne bucurăm alături de băieți și să le mulțumim pentru pentru acest început de vară perfect!

 

 

Sursa: gsp.ro & Federația Română de volei