Ceremonie de schimbare a comenzii la NFIU România
Unitatea de Integrare a Forțelor NATO(NFIU) România l-a primit pe noul său comandant, Ioan-Tiberiu Cojocaru, în cadrul unei ceremonii de schimbare a comenzii la sediul HQ NFIU ROU, din București.
Colonelul Cristian Ivănescu a predat comanda și drapelul Unității de Integrare a Forțelor NATO România, după ce a ocupat mai bine de un an funcția de comandant al echipei NFIU.
Ceremonia a fost prezidată de comandantul MND-SE, general-maior Dorin Toma.
,,Astăzi este un moment dulce-amar pentru că ne luăm rămas bun de la colonelul Ivănescu și îi urăm bun venit colonelului Cojocaru în echipa NFIU România. În ultimul an, colonelul Ivănescu a comandat NFIU România în cea mai dificilă perioadă a sa.[…] Vă mulțumesc pentru profesionalismul și leadership-ul dumneavoastră din această perioadă în care ați fost comandant al NFIU România”, a subliniat general-maior Toma. în discursul său.
,,Astăzi, colonelul Cojocaru preia comanda NFIU România ca urmare a unei cariere remarcabile atât în structurile MApN, cât și în structurile NATO. […] Colonelul Cojocaru este liderul potrivit pentru această funcție, la momentul și locul potrivit.”, a adăugat generalul-maior Dorin Toma.
Dorim să le urăm mult succes ambilor ofițeri în misiunile și obiectivele viitoare!
Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE
Foto: Florin Baciu