Consiliul Județean Cluj și-a exprimat miercuri, 15 martie 2023, cordul privind desfășurarea în cadrul secției în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei – Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” a evenimentului sportiv ,,The Beard Run – Spring challenge 2023”.
Competiția, organizată de către Asociația Beard Brothers, alături de alți parteneri implicați în acest demers, va avea loc sâmbătă, 18 martie a.c., în intervalul orar 10:00 – 14:00 și este dedicată participanților de toate vârstele, alergători amatori.
Acestora li se va percepe o taxă de înscriere în întrecere iar la final câștigătorii vor fi recompensați cu premii pentru rezultatele obținute.
  • Crosul ,,The Beard Run – Spring challenge 2023” este un eveniment caritabil, în urma căruia vor fi colectate fonduri pentru campania cu numărul 13 – Beard Brothers School – campanie al cărei scop este acela de strângere a sumei de 300.000 de euro, bani ce vor fi direcționați înspre edificarea unei școli de meserii.
Această inițiativă susținută de Consiliul Județean Cluj se înscrie într-un cadru mult mai larg de evenimente găzduite de Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, scopul principal fiind acela de creștere a vizibilității acestui obiectiv de interes turistic, dar și de a oferi clujenilor, și nu numai, o alternativă de petrecere a timpului liber în natură.
  • Astfel, această locație a găzduit ediții anterioare ale ✔️Festivalului Jazz in the Park, competiția ✔️Spartan Race, evenimente dedicate artei, cu susținerea artiștilor și producătorilor locali, precum ✔️AiA la Sat, ✔️Vino la Hoia, ✔️Noaptea Privighetorilor, ✔️În artă lume, ✔️Festivalul Curtea Armenească, ✔️Festivalul de Muzică și Dans Maghiar, ✔️Târgul Satului, dar și multe alte manifestări care reunesc, an de an, mii și mii de vizitatori.