👉Performanta pentru sportul dejean. Echipa de fotbal Unirea Dej a devenit noul lider al Ligii a doua, dupa ce a învins dramatic, cu 2-1, pe Unirea Constanța in ultimele minute de joc.
Duelul Unirilor s-a jucat pe Stadionul Municipal Dej si a contat penru etapa a cincea a ligii a doua. Scorul a fost deschis de constanteni abia in minutul 84 prin executia lui Pandele de la 30 de metri distanta. Unirea a efgalat in minutul 90, prin golul inscris de Florjn Blaj, iar soarta reprizei a fost stabilita in ultimul minut, 93, cand Angelo Ciocan a inscris golul victoriei. Unirea Dej se afla acum pe primul loc in liga a doua. In continuare, antrenorul Dragos Militaru..
DRAGOS MILITARU
👉Astazi a inceput un nou an scolar, mai devreme cu o saptamana decat erau obisnuiti elevii. Structura scolara a suferit modificari majore, astfel ca pana pe 16 iunie 2023, scoala va fi impartita in 5 module, care au luat locul semestrelor. De asemenea, tezele nu vor mai fi obligatorii, dar pot fi susţinute de profesorii care decid asta. Va fi incheiata o singură medie pe an, elevii vor beneficia de un plan de învăţare individualizat, iar cei indisciplinati elevii nu mai pot fi exmatriculaţi. Urmatoarea vacanta va fi de o saptamana, pe 24 octombrie.
👉Seful Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, Mircea Rus, a fost schimbat din functie . IGPR nu a comunicat si motivul pentru care a fost schimbat. Acesta era deja cercetat disciplinar in urma unor probleme in organizarea unui concurs la o sectie de politie din Cluj-Napoca, dar si dupa ce in plina pandemie, la un chef organizat de un politist, un cunoscut bucatar a murit, la un restaurant in Apahida, iar seful IPJ Cluj nu a raportat cazul la Bucuresti. Picatura care a umplut paharul pare a fi dubla crima din localitatea Baciu, deoarece a iesit la iveala ca cel care si-a ucis mama si bunica ar fi trebuit sa fie deja la inchisoare din luna mai. Lui RUS i-a fost retrasa autorizatia ORNISS, care ii permite sa lucreze cu documente clasificate, iar fara aceasta autorizatie isi poate desfasura activitatea doar la biroul de prevenire. Atributiile de la conducerea inspectoratului vor fi preluate de cei doi adjuncti.
👉Aproape 3 milioane de copii au inceput astazi scoala si gradinita. Spre deosebire de anii trecut, de aceasta data nu exista nicio restrictie cauzata de pandemie, astfel ca parintii au voie sa ii insoteasca pe cei mici in prima zi de scoala. TOtusi, sunt si directori care au transmis ca parintii vor trebui sa astepte la poarta, insa ministrul invatamantului, Sorin Campeanu, a declarat ca acei directori vor fi cercetati disciplinar.
„în tot sistemul național de învățământ este o dispoziție de ministru. Nu este o rugăminte, este o dispoziție. Acei directori care își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a spus Cîmpeanu ca răspuns la sesizarea unei mămici căreia i s-a interzis accesul în grădiniță, cu copilul.
Noul an scolar este structurat pe 5 module de invatamant, dar se va incheia o singura medie anuala. Urmatoarea vacanta va fi in octombrie.
👉Peste 4000 de persoane au participat ieri la Maratonul International Cluj-Napoca, aflat la cea de-a 11-a editie. Participantii s-au putut inscrie la una dintre cele 7 probe de alergare, de la cea mai simpla de 800 de metri, pana la maratonul propriu zis de 42 de kilometri. Cei mai multi s-au inscris insa la semimaratonul de 21 km, a carui traseu i-a purtat prin cele mai turistice locuri din Cluj-Napoca. O parte din banii platiti pe inscriere au fost donati pentru sustinerea liceenilor din mediul rural. In final, proba de maraton de 42 de kilometri a fost castigata de un politist de la fortele speciale din Republica Moldova. De altfel, tot podiumul a fost ocupat de sportivi de peste Prut. In continuare. Sirius Ivan, castigatorul, care ne-a declarat ca pregatirea este cea mai importanta.
SIRIUS.
👉Evenimentul „Noaptea Internațională a Liliecilor” revine la Cluj-Napoca, la Grădina Botanică „Alexandru Borza”, după câțiva ani de pauză. Evenimentul va cuprinde activități educative, prezentări și proiecții despre lilieci, dedicate tuturor grupurilor de vârstă si incepe vineri.
Vizitatorii vor avea parte de o expoziție tematică despre lilieci (fotografii, panouri informative);
prezentări / videoproiecții despre liliecii României;
traseu audio-vizual despre ultrasunetele liliecilor;
șansa de a vedea lilieci capturați în Grădina Botanică;
răspunsuri la întrebările pe care mereu ați vrut să le puneți despre lilieci;
materiale informative despre lilieci (pentru a fi luate acasă);
activități pentru copii.
👉Imaginea mai presus decat orice. Consiliul Județean Cluj are nevoie de materiale necesare derulării activităților de protocol si de promovare a statutului si imaginii instituției.
Astfel, forul județean va plăti în jur de 20.000 de euro pentru o serie de steaguri, mape, rame, plachete, medalii, trofee, pixuri personalizate și produse artizanale tradiționale pentru a avea ce înmâna delegațiilor străine ce trec pragul instituției.
Potrivit unui anunț, Consiliul Județean caută 28 fanioane protocolare cu statele lumii, 8 suporți pt fanioane, 10 mape de protocol cu stema României, 10 cutii cu instrumente de scris personalizate, 2 roll-up-uri cu stema Consiliului Județean duble, 30 de rame festive format A4, 20 de rame festive format A3, 100 de plachete festive mari în cutii de pluș inscripționate și personalizate, 100 de trofee transparente de cristal, pe suport de lemn având forma județului Cluj , dar si medalii si diferite obirecte personalizate.
Alex Prunean
Vizualizari: