Festivalul UNTOLD a inceput ieri la Cluj-Napoca, iar prima noapte de distractie a adunat in zona Cluj Arena zeci de mii de oameni. Au asteptat cu nerabdare un sa simta din nou vibe-ul festivalului, astfel ca indiferent la care dintre cele 8 scene si-au gasit artistul preferat, au petrecut pana in zori. Ceremonia oficiala de deschidere a avut loc dupa ora 22, cand pe MainStage a urcat DJ-ul german Claptone si al sau celebru show cu masti. Alaturi de el au urcat 100 de acrobati care au creeat un moment special la care a participat si publicul, pt ca 10 000 masti au fost impartite si in public. Tarziu in noapte, dupa 3 dimineata, pe scena a urcat STEVE AOKI, un veteran al festivalului UNTOLD. Festivalul continua si astazi, cand printtre cei mai asteptati artisti de pe scena principala vor fi G-Eazy, Don Diablo sau Dimitri Vegas & Like Mike.
***
Luna august aduce maximul curentului de meteori Perseide. Astfel, in todar cateva ore, pe cer pot fi vazute zeci de stele cazatoare, iar experienta este deosebita. Perioada de activitate a perseidelor este între 17 iulie și 26 august. În 2022 maximul curentului de meteori va fi atins în noaptea de 12 spre 13 august după ora 24. Toate aceste nopți oferă posibilitatea de a vedea multe stele căzătoare după miezul nopții. Important de reținut este că în 2022 luna se află în faza de Lună Plină, fiind strălucitoare și vizibilă întreaga noapte, ceea ce va face ca numărul de stele căzătoare vizibile să fie mai mic. Pentru a putea vedea cât mai multe stele căzătoare este important să alegi un loc cu cât mai puțină lumină ambientală.
Cel mai bine este să mergi cât mai departe de oraș, între 35 și 60 de km.
***
Patru tienri au ajuns in arestul politiei, dupa ce ieri au fost saltati la Cluj-Napoca, inainte de a apuca sa mearga la UNTOLD sa vanda droguri. La perchezitii, oamenii legii au gasit aproape un kilogram de substante interzise de diferite tipuri, dar si mai multe cartele telefonice si bani. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 cele 4 persoane ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj. Acum, se pregateau sa le vanda celor care veneau la festival, insa politistii s-au miscat mai rapid. Cu totii au primit mandat de arestare pt 30 zile.
***

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului , Horia Constantinescu, a anunțat o evaluare a modului în care au evoluat preţurile la combustibili în România. Potrivit acestuia, acțiunea va fi demarată în perioada următoare la iniţiativa Consiliului Concurenţei, cu scopul de a stabili cum s-a calculat preţul final al litrului de combustibil în ultima perioadă.  Potrivit acestuia, se va verifica dacă se respectă sau nu acelaşi algoritm, dacă depinde sau nu de preţul barilului şi în cât timp de transmite fluctuaţia în sensul majorării sau diminuării preţurilor. La jumătatea lunii aprilie, ANPC anunţa că a aplicat amenzi de 6,720 de milioane de lei pentru un număr de 608 operatori economici verificaţi din sectorul distribuţiei de carburanţi, pentru practici comerciale incorecte.
***
Autoritatile sunt in alerta Pe toata durata festivalului UNTOLD. Zilnic, peste 230 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile se vor asigura ca cele patru zile și patru nopți ale festivalului să se desfășoare în siguranță. De asemenea, zilnic, peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, structurile de ordine publică, investigații criminale, combatere a crimei organizate, rutieră, investigarea criminalității economice, prevenire, acțiuni speciale și arme, substanțe periculoase vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul festivalului, cât și în proximitatea acestuia, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.
Patrule canine specializate pe linia depistării substanțelor interzise, precum și câini special antrenați pentru identificarea materialelor explozibile vor sprijini misiunile organizate de polițiști pe această linie, iar zona va fi supravegheata din elicopter.
***
Sinucidere cu semne de intrebare la Cluj-Napoca. Un bărbat și-a pierdut viața ieri, după ce a fost lovit de un tren în jurul orei 15.30, in zona IRA. Desi initial se credea ca a fost vorba despre un nefericit accident, martorii spun ca barbatul s-a asezat intentionat pe sinele de cale ferata cu doar cateva secunde inainte de venirea trenului. A fost accidentat de trenul Gherla – Cluj-napoca, iar impactul i-a fost fatal. Inca nu a fost identificat, dar politistii fac cercetari pentru acest lucru.
***
Cea mai mare parte a angajaților din resurse umane are un salariu lunar cuprins între 2.000 și 3.000 de lei. Extremele, respectiv cei cu salariile cele mai mici și cele mai mari cumulează 14,1% din total, iar cele mai mari salarii aparțin managerilor de resurse umane pentru care au fost înregistrate și valori de 20.000 de lei pe lună. Salariul mediu al celor care lucrează în resurse umane este de 3.800 de lei, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs. În ciuda faptului că este un domeniu cu angajați preponderent specialiști, cu studii superioare, salariile din acest sector sunt depășite de cele din domenii precum automotive, agricultură sau construcții / instalații. Plafoanele de remunerare se apropie, în schimb, de ale angajaților din farma, contabilitate sau achiziții. Orasele cu cele mai mari salarii in HR sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu si Brasov.