👉Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în municipiul Gherla 72 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
Locuinţele, apartamente cu 2 camere, au fost construite în amplasamentul din strada Fizeşului fn, valoarea investiţiei fiind de 17.8 milioane de lei.
Până în prezent, în judeţul Cluj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 628 de apartamente,
* Câmpia Turzii (79 de unităţi locative);
* Turda (40 de unităţi locative);
* Cluj-Napoca (206 unităţi locative);
* Floreşti (200 de unităţi locative);
* Huedin (53 de unităţi locative);
* Gherla (50 de unităţi locative).
👉Un accident de circulatie a avut loc ieri pe DN1C, în comuna Iclod.
Conform politistilor, un conducător auto în vârstă de 73 de ani, din Cluj-Napoca, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Bonțida, care se deplasa pe direcția Cluj-Napoca spre Gherla, fiind proiectat într-un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.
În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.
👉Si ramanem tot in trafic, pentru ca polițiștii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Baia Mare din Dej, fără a poseda permis de conducere.
Barbatul a fost amendat dar i s-a intocmit si dosar penal, astfel ca risca sa ajunga dupa gratii.
👉Consiliul Judeţean Cluj a obţinut omologarea a încă cinci trasee turistice din zona Masivului Vlădeasa, una dintre cele mai frecventate destinaţii din judeţ. Astfel, Clujul are omologate toate cele 59 de trasee turistice montane.
Marea majoritate a acestora au primit omologarea pe parcursul anilor 2021 şi 2022, au precizat reprezentanții CJ Cluj.
👉Inconstienta fara limite a unui sofer din Bistrita Nasaud. polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj l-au surprins cu aparatul radar, la volan, in timp ce conducea un autoturism cu viteza de 139 km/h pe DN1C, în localitatea Bunești.
De asemenea, oamenii legii au procedat la verificarea documentelor constatând că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
👉Aeroportul Internațional Cluj a anunțat ieri lansarea zborurilor regulate către Budapesta, începând din 15 octombrie. Acestea vor avea două frecvenţe săptămânale, în fiecare marţi şi sâmbătă.
Zborurile spre și dinspre Budapesta vor fi operate de o nouă compania aeriană, AirConnect, cu aeronave de tip ATR 72-600. Primele zboruri spre Budapesta au fost operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj în anul 1998, iar ulterior acestea au fost operate cu întrerupere până în 2018. După o pauză de aproximativ 4 ani, zborurile de tradiţie spre capitala Ungariei revin în operare de pe aeroportul clujean, iar de acolo vor exista posibilități multiple de conexiune spre Europa, Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord.
👉polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, sprijiniți de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au oprit pentru control un tractor, ce se deplasa pe Drumul Județean 170, din Negrilești.
A fost identificat șoferul, un bărbat de 34 de ani, din localitate. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că atât tractor cât și remorca tractată nu sunt înmatriculare sau înregistrate. Totodată în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,30 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferului i-a fost suspendat dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
Polițiștii au mai stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 3 mc de material lemnos, fără a deține aviz de însoțire. În consecință a fost dispusă confiscarea materialului lemnos și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 1000 de lei, conform codului silvic.
👉150 de firme au fost infiintate in Romania de catre cetateni ucraineni, din 24 februarie (data izbucnirii razboiului) pana in prezent, conform datelor prezentate de o platforma de analiza. Acestea reprezintă 0,01% din numărul total de companii înfiinţate în primele şapte luni ale acestui an în România.
Sectoarele în care au fost deschise cele mai multe astfel de businessuri sunt IT-ul, construcţiile şi comerţul, insa mult mai multi se intretin lucrand la negru. Acelasi studiu arata ca doua milioane de ucraineni au intrat in Romania de atunci, dar doar 85 000 au ales sa ramana aici.
Alex Prunean