👉Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au luat parte la ediția a II-a a „Școlii de vară”, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Codor și Parohia Ortodoxă Jichișu de Jos. La întâlnirea cu cei peste 80 de copii și aproximativ 20 de voluntari, dar și părinți, polițiștii au prezentat aspecte referitoare la prevenirea unor incidente negative pe timpul vacanței de vară, a bullying-ului, precum și a măsurilor de siguranță în mediul online.
Totodată, aceștia au desfășurat și o activitate interactivă în care copiilor le-au fost prezentate materialele din dotarea Poliției Române și autospeciala de serviciu. La activitate au participat și efective de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej și jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

👉Inspectorii OPC Cluj au pus lacatul pe 4 restaurante din judet, dupa ce in urma contraolelor au gasit nereguli grave in bucatariile acestora. Pe langa asta, au aplicat amenzi in valoare totala de 155 000 lei. Principalele nereguli descoperite au fost legate de vanzarea produselor cu termenul de valabilitate depasit, pastrarea in conditii impropri a alimentelor folosite la prepararea mancarurilor, Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre dar si prezenta mustelor in bucatarii. Ispectorii spun ca vor continua controalele si in perioada urmatoare, iar neregulile pot fi semnalate in continuare pe site-ul anpc.ro.

👉Un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, ieri, în timp ce culegea fructe de pădure. Totul s-a intamplat in zona de munte a judetului, in apropiere de localitatea Maguri. Pompierii au intervenit la fata locului alaturi de politisti, jandarmi si salvamontisti si l-au gasit pe barbatul de 60 de ani fara suflare. cel mai probabil, acesta a decedat din cauza unei probleme medicale, anunta autoritatile. Dupa ce trupul barbatului a fost adus la baza muntelui, a fost transportat la IML CLUJ pentru necropsie.

👉Unul dintre jucătorii care au contribuit la promovarea Unirii Dej în Liga 2 s-a întors la echipa antrenată de Dragoș Militaru.

Este vorba despre Tudor Vomir, cel care a mai evoluat la echipa dejeană în sezonul în care s-a reușit promovarea în Liga 2, ediția 2020-2021, scrie dej24.
”Fundașul în vârstă de 21 ani vine de la “U” Cluj. În sezonul trecut, în tricoul ”șepcilor roșii”, Tudor Vomir a acumulat un număr de 359 de minute de joc.

👉Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cazul a 4 politisti din judet.
Printre acestea se află și Gheorghe Butur, agent de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – Poliția Gherla. Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 450 000 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Butur Gheorghe, în perioada exercitării funcției publice.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control.

👉Aeroportul Internațional Cluj anunță lansarea unei noi destinaţii spre Italia, respectiv Perugia, operată de către compania aeriană Wizz Air, începând din sezonul de iarnă al acestui an. Zborurile directe spre Perugia vor fi operate cu două frecvențe pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică, iar biletele sunt disponibile spre vânzare începând de ieri.
Perugia este un oraş în regiunea Umbria în Italia centrală, în apropiere de fluviul Tibru. Aeroportul este situat la aproximativ 12 kilometri de Perugia, un frumos oraş medieval, cu palate gotice şi cafenele de jazz, unde aleile străvechi din piatră se întâlnesc cu promenadele secolului al XIX-lea. Orașul găzduiește de asemenea una dintre cele mai prestigioase universităţi din Italia . Pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au acum posibilitatea de a călători spre peste 45 de destinaţii unice oferite de către operatorii aerieni, iar până la finalul anului se vor mai adăuga spre operare aproximativ 10 de rute.

👉Școlile profesionale vor fi puternic susținute prin ridicarea la rang de liceu profesional, a spus ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Acești liceeni vor putea face doi ani într-unul singur, mai spune ministrul. Totul face parte din proiectul legii educatiei, lansat deja i consultare publica. Conform oficialului,

Atractivitatea, în acest fel, pentru învățământul profesional, va putea să crească pt ca cei care se vor îndrepta către această formă de învățământ – vor știi din capul locului că vor avea șansa să-și continue studiile până la finalul liceului și vor putea să susțină examenul de Bacalaureat prin care să-și verifice competențele de bază.

Școlile profesionale duale se reorganizează și ele, vor fi asimilate de „licee profesionale duale”. Liceul este, prin definiție, o școală în care elevii fac 4 ani de studiu, nu 3, iar până acum niciodată liceele nu au avut calificări de 3 ani. De altfel este prima dată când sunt propuse licee cu învățământ dual.
În prezent, un elev de la o școală profesională care vrea să se înscrie la liceu după ce termină școala profesională, trebuie să facă încă doi ani de studiu la liceu, pe lângă cei 3 ai școlii profesionale.

👉Unul dintre jucătorii care au contribuit la promovarea Unirii Dej în Liga 2 s-a întors la echipa antrenată de Dragoș Militaru.

Este vorba despre Tudor Vomir, cel care a mai evoluat la echipa dejeană în sezonul în care s-a reușit promovarea în Liga 2, ediția 2020-2021, scrie dej24.
”Fundașul în vârstă de 21 ani vine de la “U” Cluj. În sezonul trecut, în tricoul ”șepcilor roșii”, Tudor Vomir a acumulat un număr de 359 de minute de joc.

 

 

Alex Prunean