👉Un tanar de 26 de ani din Gherla a ajuns in arestul politiei, dupa ce a furat dintr-o casa un telefon mobil. Totul s-a intamplat pe strada Dejului din Gherla, unde barbatul a sarit gardul unei case, a intrat in imobil si a furat telefonul in valoare de 1000 lei.
În urma investigatiilor, politistii au reusit sa il prinda in doar cateva ore si l-au retinut pentru 24 de ore. Urmatoarea zi, judecatorii au decis sa fie arestat prevetiv pentru 30 de zile.
👉Primăria Municipiului Dej și Garnizoana Dej au organizat ieri o ceremonie militar- religioasă, dedicată Zilei Drapelului Național al României.
Evenimentul a debutat la ora 12 cu slujba de sfințire a drapelului în Capela Militară din Parcul Mare, iar de la ora 13:00 drapelul, purtat de militari din Garnizoana Dej a fost binecuvântat și înălțat pe catarg în Baza 4 Logistică ,,Transilvania”.
👉Un detinut a incercat sa evadeze din Penitenciarul Gherla. Barbatul a fugit de pe secția de deținere până în filtrul auto din postul de control nr. 1 situat la ieșirea din penitenciar. Deținutul este la a doua încercare de evadare într-un interval de 10 zile, dupa ce in 16 iunie, după ce a beneficiat de dreptul al vizită, în timp ce urma să fie condus la camera de deținere, a luat-o la fuga spre poarta deschisă a fabricii de mobila din penitenciare și s-a ascuns într-o hală. După aproximativ 5-10 minute, a fost prins. Sindicatul angajatilor din penitecniare transmit ca deținutul a reușit să iasă din sectorul de deținere al penitenciarului de maximă siguranță, deoarece poarta de acces în sectorul de deținere este defectă de 3 zile. Deși această problemă a fost semnalată de polițiștii de penitenciare din sectorul operativ, nu s-a luat nicio măsură. Această poartă a fost unul dintre factorii care a înlesnit ajungerea deținutului la postul de control auto al penitenciarului, fiind la un pas de a evada din penitenciar.
👉FC Unirea Dej a anunțat prin intermediul platformelor oficiale ale clubului, primul transfer al verii.
Este vorba despre Iulian Ciubotaru, ultima dată la CSM Reșița. Fundașul în vârstă de 18 ani are experiență în Liga 2, unde a evoluat două sezoane pentru Metaloglobus București,,
👉Au fost afisate rezultatele la bacalaureat, iar potrivit datelor, s-a inregistrat cea mai mare rata de promovabilitate din ultimii zece ani.
Peste 89 de mii de candidati au promovat examenul, adica peste 73,3 la suta.
Si in acest an, Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), în Iași (81,7%), Galați (81,6%) și Brăila (81,3%)
In judetul Cluj 8 elevi au obtinut media zece.
👉O biblioteca mobila a fost amplasata la poalele stancilor, in Cheile Turzii. Bibilioteca a fost amenajata intr-un iglu, si pana pe 31 octombrie, orice turist care viziteaza obiectivul turistic, poate imprumuta si o carte. Totul face parte din campania unui ONG din arad, care isi doreste sa incurajeze cititul, indiferent de loc. Astfel de biblioteci au fost amplasate in alte 9 locuri din tara, cum ar fi Balea Lac, Delta Dunarii sau Vatra Dornei.
👉Mare atenţie unde călătoriţi vara aceasta, dacă nu vreţi ca un zbor anulat sau o grevă a angajaţilor din aeroporturi să vă strice vacanţa. O astfel de grevă este anunţată deja pentru luna iulie în Spania. Avertizarea vine direct din partea ministerului afacerilor externe, care ii informeaza pe romani ca mai multe sindicate din domeniul aviatiei din Spania vor protesta in mai multe perioade din luna iulie.
De asemenea, odata cu ei vor face greva si insotitorii de zbor de la o mare companie aeriana, de la bazele situate in Barcelona, Palma de Mallorca si Malaga.
Perioadele de greva vor fi 1-3 iulie, 15-17 iulie si 29-31 iulie. Oamenii sunt sfatuiti sa isi evite calatoriile in Spania in acele perioade, pentru ca se pot forma blocaje majore pe toate aeroporturilor de acolo iar timpii de asteptare pot fi extrem de mari.
Pasagerii sunt indemnati sa verifice din timp si in mod regulat situatia zborurilor direct pe site-urile companiilor aeriene.
👉Politicienii au o viață mai lungă față de restul populației, pare să fie rezultatul după studierea a peste 57.500 de politicieni. În linii mari, politicienii au o speranţă de viaţă cu şapte ani mai mare, față de restul populației. Studiul a fost realizat de către Universitatea din Oxford (Regatul Unit), iar motivele pentru care speranța de viață a politicienilor este mai mare decât cea a populației de rând, sunt ușor de intuit: au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune. În România, politicienii au speranţă de viaţă peste nivelul general al populaţiei (74 ani), care a scăzut recent, fapt care a clasat România ca a doua ţară cu cea mai mică speranţă de viaţă din UE. Si romania a fost inclusa in studiu, inclusiv cu exemple.
Ion Iliescu, fost preşedinte al României şi fost membru PSD, are în prezent vârsta de 92 ani .
Leon Dănăilă, membru PNL, medic şi membru academic, născut în 1933, are 88 ani. Mircea Ionescu-Quintus, membru PNL (născut în 1917 la Herson, URSS, Ucraina de azi), a murit la 100 ani, în 2017. Radu Câmpeanu a murit în 2016, la vârsta de 94 ani, născut fiind în 1922.
👉La final, datele meteo. Astazi vremea se mentine extrem de calda, cu temperaturi caniculare la orele amiezii. Maxima va ajunge la 31 de grade celsius iar minima va cobori la noapte pana la 14.
Alex Prunean