Ieri s-a desfasurat la Baza 4 Logistica Transilvania Dej programul “Militar pentru o zi”. In ciuda vremii deloc prietenoase, militarii au oprimit vizita unui numar impresonant de elevi. În cadrul atelierelor de prezentare a echipamentelor și materialelor din dotarea militarilor, elevii au avut ocazia să vadă actualitatea militară şi să primească răspunsuri la întrebări şi curiozități. În cadrul standului de prezentare tehnică, aceştia au primit informații despre tehnica nou intrată în dotarea structurilor de sprijin logistic: diferite tipuri de autocamioane IVECO, ATV-uri, autospeciale de poliție militară și alte autospeciale.
În același timp, aceștia au devenit ,,mici militari pentru o zi” prin însușirea aspectelor prezentate, prin executarea unor ușoare exerciții fizice și exersarea mișcărilor elementare de instrucție de front și a salutului militar.
***

Inconstienta dusa la extrem de un sofer in varsta de 36 de ani. Acesta a condus cu 151 km/h prin localitatea Bunesti, intr-o zona in care limita e de 50 km/h. Mai mult decat atat, era si beat in momentul in care s-a crezut la raliu. A ramas fara permis si va plati si o amenda consistenta.  Conform unui comunicat al IPJ Cluj, totul s-a intamplat ziua,  în jurul orei 11.30. Tanarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei și a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe parcursul cercetărilor.
***
Târgul de Carte Gaudeamus, cel mai mare din Trasnivlania, se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 24 – 28 aprilie în Piața Unirii.  Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, iar accesul publicului este liber.
Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 24 aprilie, la ora 12.00, iar președintele de onoare al acestei ediții va fi prof. univ. dr. Ioana Both, traducător, critic literar, apreciat eminescolog și eseist. 16 pavilioane expoziționale, într-o formulă de amenajare care oferă un spațiu generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului sunt pregatite in acest an.