👉O femeie din Dej s-a ales cu o paguba de 5000 lei, dupa ce a tocmit un barbat din judetul Galati sa ii construiasca o locuinta pe structura metalica, din containere de transport. Dupa ce s-a vazut cu banii de avans, barbatul nu a mai putut fi contactat, astfel ca pagubita a anuntat politia. Acesta a fost identificat in cele din urma, iar acum va raspunde in fata legii.
Intelegerea dintre dejeanca de 49 de ani si tanarul de 32 de ani a fost facuta la sfarsitul lunii noimebrie. In schimbul sumei de 9500 lei, barbatul urma sa ii amenajeze femeii o locuinta din containere modulare.  Inainte de a se apuca de treaba, barbatul i-a cerut femeii un avans de 5000 lei, urmand ca diferenta sa fie platita la finalizarea lucrarii. Zilele si saptamanile au trecut, iar barbatul din judetul Galati nu mai era de gasit. In cele din urma, femeia si-a dat seama ca totul ar putea fi o inselaciune, asa ca a mers la politie.
In cursul zilei de ieri, politistii au reusit sa il identifice pe barbat, iar prejudiciul femeii a fost recuperat.

👉Un barbat in varsta de 42 de ani a ajuns la spital, in urma unui accident rutier care a avut loc astazi in localitatea Manasture, pe DN17.
Conform politistilor, conducătorul unei autoutilitare, de 58 de ani, care se deplasa din direcția Dej spre Beclean ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară care o preceda, condusă de un bărbat de 42 de ani, în aceeași direcție.
În urma impactului, autoutilitară condusă de bărbatul de 42 de ani a fost proiectată înainte, intrând în coliziune cu un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 57 de ani.
Urmare a evenimentului, conducătorul auto de 42 de ani a fost transportat la o unitate medicale pentru a-i fi acordate îngrijiri de specialitate.
Testările cu aparatul etilotest au avut rezultat negativ.

👉Cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, a anuntat ministrul muncii. În cursul celor nouă luni acestia pot cere acordarea protecţiei subsidiare sau a statutului de refugiat, prin care dobândesc mai multe drepturi. PRintre ele, dreptul de a fi angajati in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, dreptul de a beneficia de asigurari sociale si de sanatate sau dreptul de a-si echivala studiile. Dreptul de munca poate fi prelungit si dupa cele 9 luni, daca prezinta dovada ca sunt angajati cu norma intreaga si ca pe toata perioada celor 9 luni, a avut un salariu mai mare decat cel minim de la noi din tara.

👉TOȚI cetățenii ucraineni veniti in Romania circulă GRATUIT cu trenurile CFR pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina. La nivelul Regionalelor de Căi Ferate București Nord/Cluj/Galați/Iași persoanele refugiate primesc asistență de la autorități locale, ONG-uri. De asemenea, au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat Săli de așteptare unde primesc apă și hrană, iar garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a putea fi asigurate aceste calatorii gratuite.

👉Luna martie vine cu noi relaxari in ceea ce priveste restrictiile COVID. Comitetul National pentru Situatii de urgenta a propus ca masca de protectie sa nu mai fie obligatorie la exterior, dar si ca evenimentele private sa poata fi reluate, in limita a 200 de persoane. De asemenea, accesul in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante se va putea face fara certificat covid. Ministrul sanatatii a declarat ca va fi pastrada si izolarea sau carantinarea persoanelor nevaccinate care sosesc din tari cu risc epidemiologic ridicat. Telemunca şi programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.

👉Trei atleți de la Liceul Teoretic Alexandr Papiu Ilarian Dej au obținut șase medalii la Campionatul Național ”Cupa micului atlet”.

Competiția a avut loc în acest weekend la Bacău. Micii atleți dejeni au dominat mai toate probele, in specialcele de săritură în lungime si săritură în înălțime, scrie Dej24.ro.
Clara Lucaciu a dobândit trei medalii de aur, Adrian Lungoci una de aur și una bronz, în timp ce Dragoș Leș s-a ales cu o medalie de aur.

👉O familie de ucrainieni din apropierea orașului Odesa, care plecau departe de furia războiului înspre Polonia au mai intampinat o piedica pe drum. Microbuzul în care se aflau alături de cei doi copii s-a defectat pe Autostrada Transilvania, in judetul Cluj. În ajutorul lor au sărit doi politisti clujeni, care isi faceau serviciul in zona. Agentii au gasit rapid o platforma care a tractat microbuzul pana la un service auto, unde problema a fost rezolvata in scurt timp.

👉Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va organiza luna aceasta o conferinţă internaţională de aviaţie in colaborare cu o platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase evenimente din acest domeniu. Evenimentul va reuni în cadrul unei conferinţe de o zi, profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante, directori de companii aeriene şi directori de aeroporturi din Europa şi din România. Directorul aeroportului din Cluj, David Ciceo, a declarat ca Pe 31 martie, Cluj-Napoca va fi capitala aviaţiei europene. Ciceo a mai declarat ca Acest eveniment prestigios reprezintă oportunitatea de a arăta întregii Europe viziunea aviaţiei româneşti pentru un transport durabil și rezilient, capabil să contribuie la dezvoltarea economică a României, pe termen lung.

👉Crucea Roșie Română Filiala Cluj începe colectarea donațiilor pentru ajutorarea cetățenilor ucrainieni rămași în țara lor. Donațiile colectate în această perioadă sunt impartite pe mai multe cateogorii,cum ar fi produse alimentare neperisabile, produse igienice, materiale sanitare, materiale de cazarmament si hrana pentru animalele de companie. Ajutoarele pot fi duse in punctele de colectare de pe strada George Cosbuc 11 din Cluj-Napoca, la hypermarketul Carrefour din Vivo sau la Hypermarketul Cora, unde crucea rosie are propriul container de donatii.

👉La final, datele meteo. Astazi vremea se mentine similara cu cea de zilele precedente, cu cer mai mult noros, dar fara sanse de precipitatii. Temperatura maxima va ajunge pana la 7 grade celsius, iar cea minima, din timpul noptii, va cobori pana la -3 grade.

 

Alex Prunean