👉AJOFM Cluj organizează astazi pana la ora 13 la sediul din Cluj-Napoca, minibursa locurilor de muncă. Targul de job-uri vine la cererea unui angajator cu mai multe magazine in care se vand produse alimentare, băuturi și tutun, si care nu mai reuseste sa isi gaseasca personal. Oferta angajatorului este de 82 locuri de muncă, printre care casieri, vanzatori, receptioneri marfa si lucratori comercial. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot contacta AJOFM Cluj – Cluj-Napoca, str. George Coșbuc nr. 2; tel.: 0264.590.227.

👉Un spaniol in varsta 59 de ani a fost prins de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej, în timp ce conducea un autoturism desi se afla sub influenta baturilor alcoolice. Acesta a fost oprit pe DC177 in localitatea Vad.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultândându-i concentrația de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactiatate a alcoolemiei. Politistii i-au intocmit acestuia dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe si i-au retinut permisul de conducere.

👉Zeci de pasageri din doua autobuze ale companiei de transport local, Transurb Dej, au fost pusi in pericol de inconstienta celor care le conduceau. Desi semnalele luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferata, la iesirea din parcul industrial, erau pe culoarea ROSU, acestia si-au continuat drumul. Camera de bord a unui alt sofer care astepta la calea ferata a surprins totul, iar acum, imaginile au ajuns si la politie. Pe langa faptul ca risca sa ramana fara permis, cei doi soferi si-ar putea pierde si locurile de munca, in cazul in care Transurb ar demara cercetarea disciplinara a acestora.

👉Un barbat in varsta de 43 de ani din Cuzdrioara si-a pierdut viata, in urma unui accident de munca. Barbatul a fost prins sub un mal de pamant, in timp ce se afla pe un santier din localitatea Padureni de langa Campia Turzii. Pompierii au lucrat mai bine de trei ore sa il scoata de sub pamant, dar era deja decedat.
Totul s-a intamplat ieri in jurul orei 15, pe o strada din localitatea Padureni. Barbatul lucra pentru o firma care introducea tevile retelei de apa si canalizare in comuna respectiva. La un moment dat, in timp ce se afla pe fundul santului, un mal urias de pamant s-a surpat si l-a acoperit. Pompierii au ajuns de urgenta la fata locului, dar inainte de a incepe efectiv sa sape dupa barbat, au fost nevoiti sa asigure peretii santului, pentru ca altfel s-ar fi pus si pe ei in pericol. In cele din urma, au reusit sa gaseasca sub pamant trupul barbatului, dar din pacate nu mai avea semne vitale.
Politistii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

👉Inspectoratul Teritorial de munca Cluj a desfășurat, în ultima saptamana, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, controale la un număr de 53 de benzinarii din judetul Cluj. Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 200 000 lei și au fost sistate un număr de șapte echipamente de muncă.
În urma controalelor, în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat un număr de 27 de sancțiuni, în valoare totală de 63.600 lei, din care o amendă de 10.000 lei pentru munca nedeclarată, mai exact, primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit. Celelalte amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, incălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte, neorganizarea evidenței orelor lucrate dar si neeliberarea de către angajator a documentelor solicitate de angajat.
Sase stații carburanți au fost inchise pentru lipsa unei autorizatii privind protecția la explozie .

👉Scolile de soferi, luate in vizor de inspectorii ANTIFRAUDA. Acestia verifică modul în care reprezentanții legali ai școlilor de șoferi din întreaga țară au fiscalizat taxele de școlarizare încasate în ultimii doi ani.
În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu și s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei. Majoritatea faceau acest lucru prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor și a impozitului pe dividende, situații în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.

De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi și confiscări în valoare de 231000 lei și au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei.

👉Crucea Roşie Română a anuntat că trimite al treilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuţi, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Conform acestora, Situaţia civililor din Ucraina este pe zi ce trece mai grea, iar nevoile umanitare cresc astfel ca mii de persoane au nevoie de alimente, apă, produse de cazarmament şi medicamente.
Convoiul umanitar organizat de Crucea Roşie Română va fi format din cinci tiruri ce vor transporta 120 de tone de alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale de cazarmament, medicamente şi hrană pentru animalele de companie.
Cele cinci tiruri pleacă din diferite zone din ţară – Bucureşti, Cluj, Sălaj şi Sibiu – şi se vor întâlni în Vama Siret de unde vor pleca împreună la depozitul Crucii Roşii Ucrainene din Cernăuţi.
Până la această dată, singurul culoar verde ce permite trecerea în siguranţă a convoiului umanitar este ruta Siret – Cernăuţi.

👉Peste 450.000 de cetățeni ucraineni au ajuns în România de când Rusia a invadat tara vecina.
Doar ieri au intrat peste 15.000 de refugiati,, potrivit Poliției de Frontieră. Numarul celor care intra direct din Ucraina este in usoara scadere, dar creste numarul ucrainelor care ajung la noi in tara prin republica Moldova, potrivit politiei de frontiera. Poliția de Frontieră anunță că, în prezent, controlul la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

👉Autostrazile Romaniei, blocate in continuare in birocratie. Trei loturi ale Autostrăzii Transilvania, cu o lungime totală de 72 km, sunt blocate in acest moment, după ce Curtea de Apel BUcuresti și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor au „întors” deciziile comisiilor de evaluare. De asemenea, spun cei de la asociatia pro infrastructura, Ministerul Transporturilor „tărăgănează” de aproape un an rezilierea contractului cu Selina.
Firma bihoreană Drum Asfalt (Selina) este constructorul care ar fi trebuit să înceapă de mai bine de un an lucrările pentru lotul Biharia – Chiribiș , de 30 km.
Pe un alt lot, cel de la Chiribiș la Suplacu de Barcău (26 km), la sfârșitul lunii februarie, Curtea de Apel București a admis „în parte” contestația Selina și a dispus, definitiv, reevaluarea ofertei câștigătoare. Acest lucru va amana cu peste un an inceprrea propriu zisa a lucrarilor.
Autostrada Transilvania dintre Brașov–Cluj–Borș, urmează să aibă o lungime de 415 km și patru benzi de circulație. Lucrarile au inceput inca din 2004 si toata autostrada urma sa fie gata in 2012, dar inca nu a fost construita nici pe jumatate.

👉Astazi vremea se mentine frumoasa, dar usor racoroasa pentru mijlocul lunii martie. Soarele va straluci intreaga zi, iar la orele amiezii temperatura maxima va ajunge la 8-9 grade. La noapte, minima va cobori pana la -5 grade

 

 

Alex Prunean