Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Pădurii Bungăr va fi marcata duminica printr-o serie de activități sportive și artistice, care se vor finaliza cu un concert susținut de Direcția 5. Activitățile vor avea loc în diferite zone ale ,, Parcului Pădurea Bungăr” intre orele 15:00- 20:30. De la ora 15, pe terenul multifuncțional acoperit și terenul de minifotbal vor avea loc meciuri de fotbal intre echipele de juniori ale Cluburilor de fotbal FC Unirea Dej, CS Minerul 1947 Ocna Dej, ACS Libra Star. Iar pe terenul de tenis, va avea loc un antrenament demonstrativ al sportivilor clubului de tenis ACS Advance Team. De la ora 17, pe amfiteatru cei prezenti vor putea urmari momente de dans modern cu sportivii cluburilor Latino Angels și Happy Dance România. În cea de a doua parte a evenimentului , de la ora 18:00, atmosfera va fi întreținută de Dj Palage, iar seara va fi încheiată de concertul susținut de Direcția 5, cu începere de la ora 19:00.

___

E iarna in toata regula in zona de munte a judetului Cluj. Inca de ieri noapte, temperaturile au scazut brusc si a inceput sa ninga, in conditiile in care in urma cu 2 zile erau 22 de grade si totul era verde. Ieri, localnicii au gasit un strat consistent de zapada, exact ca in preajma Craciunului, iar drumarii au fost nevoiti sa iasa pe traseu pentru a imprastia material antiderapant.
In judetul Cluj nu au fost inregistrate probleme deosebite din cauza ninsorii, dar nu e exclus sa apara in orele urmatoare, pentru ca sunt locuri in care mai  ninge. Pe drumul judetean care leaga Cluj-Napoca de Marisel, in zona de munte a judetului Cluj, se circula in conditii normale. Dar zapada plina de apa cazuta in ultimele ore a apasat destul de tare pe toti copacii de pe marginea drumului, care risca sa ajunga pe carosabil. Unii dintre ei s—au rupt deja si au ajuns pe asfalt, dar soferii i-au ocolit.
Mare parte din tara se afla sub averitzare meteo de instabilitate, vant puternic si ploi, iar in zonele inalte, precipitatii mixte. Temperaturi de peste 20 grade vor mai fi abia de la sfarsitul lunii aprilie.
***
Clujul a intrat în Programul Național de Transplant Hepatic, iar primele operații ar putea avea loc în luna mai a acestui an. Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie din Cluj-Napoca este pregătit să efectueze primele transplanturi hepatice.
Trei pacienți cu afecțiuni hepatice grave se află deja în așteptarea unei grefe. Operațiile de transplant de ficat se vor face la Cluj-Napoca imediat ce institutul va primi „verde” de la Ministerul Sănătății. Pentru a face acest pas, institutul a realizat lucrări de reamenajare a unor spații și a achiziționat echipamentele necesare. Operațiile de transplant de ficat se vor face în blocul operator care are 4 săli, iar lângă este secția pentru pacienții transplantați. Acolo sunt două paturi de Terapie Intensivă și alte două în saloane pentru pacienții transplantați, imunosupresați. Potrivit managerului institutului, investiția pentru partea de infrastructură a costat 1,5 milioane de lei, iar echipamentele au fost în valoare de 2 milioane de lei. Toată investiția a fost făcută din resursele proprii ale institutului.
Transplantul se va face cu grefă de la donator cadaveric
***
Președintele Iohannis a semnat legea menită sa faca ordine în industria jocurilor de noroc din România. Camera Deputaţilor aprobase recent, în calitate de for decizional, legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile care au mai puţin de 15.000 de locuitori. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor declara în plen că nu este suficient, ci este „un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”. Astfel, sălile de jocuri de noroc vor funcţiona numai în localităţile cu cel puţin 15.000 de locuitori.