Viceprimarul din comuna Suatu, Nagy Ștefan, dispărut de acasă inca de vineri, a fost găsit, ieri, spânzurat, într-o livadă de la marginea localității. Timp de 3 zile, viceprimarul a fost cautat neincetat de zeci de politisti, jandarmi, localnici si voluntari de la cluburile de offroad. Ieri, la cautari au fost dusi mai multi caini de urma, iar unul dintre ei a reusit sa il gaseasca intr-o livada. Nu se cunosc motivele pentru care barbatul in varsta de 49 de ani a recurs la acest gest, dar apropiatii spun ca in ultima perioada parea extrem de abatut.
*
Filmul „Mirciulică”, avându-l în rol principal pe comediantul clujean Mircea Bravo, va putea fi vizionat din 1 februarie și pe Netflix. Filmul poate fi vizionat inca din luna octombrie in cinematografe, iar de luna viitoare va fi disponibil si pe cea mai mare platforma de filme din lume.

„Mirciulică” este o comedie românească apărută în 2022, scrisă și regizată de Cristi Ilișuan. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Mircea Bravo, Elena Ivanca și Elena Moldovan. Actiunea filmului se petrece in Gherla, unde un tanar absolvent de drept rateaza examentul de magistratura si este nevoit sa locuiasca cu parintii.
*
Oferind acces fără viză în 175 de țări din lume, pașaportul românesc se situează pe locul 17 în clasamentul Henley Passport Index, care clasifică documentele în funcție de numărul de state care sunt accesibile fără o viză prealabilă.
Cel mai puternic pașaport din lume este cel japonez, care permite accesul fără o viză în 193 de destinații din întreaga lume, urmat de cel din Singapore (192 de state) și Coreea de Sud și Germania, cu 192 de state. Pe ultimele locuri se află pașapoartele din Coreea de Nord (40 destinații), Nepal, Teritoriile palestiniene (38 destinații), Somalia
_
Descoperire socanta intr-o padure din judetul Bistrita-Nasaud. Un detectorist de metale a gasit doi caini spanzurati de un copac de care cel mai probabil cineva a vrut sa scape. Omul a sunat la 112, iar la fata locului au fost trimisi agentii de la politia animalelor si un criminalist. Din primele date, cainii au fost omorati in urma cu catea zile, iar dupa ce au fost agatati de copac au fost si batuti. Politistii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere din zona si au deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor fara drept. Pedepsele penru cruzime impotriva animaellor au fost majorate, iar cei care le ucid risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.
*
Wizz Air a suspendat cinci rute care erau planificate să fie operate în sezonul de vară al anului 2023 spre și dinspre România.
Compania low-cost maghiară a scos din sistemul de rezervări trei rute spre și dinspre Cluj Napoca, una spre și dinspre Sibiu și o alta spre și dinspre București.
Cele cinci rute erau planificate să fie operate de Wizz Air în sezonul de vară al anului 2023, însă acest lucru nu se va mai întâmpla.
De la baza operațională din Cluj Napoca Wizz Air nu va mai zbura spre orașele Billund (Danemarca), Koln (Germania) și Torino (Italia).
Zborurile dintre Cluj Napoca și Torino au fost inaugurate în 3 august 2022, iar în 6 noiembrie 2022 compania low-cost a operat ultimul zbor pe această rută.
*
Ambulatoriul spitalului munciipal Dej va fi dotat cu echipament medical in valoare de 3,1 milioane de euro. Banii provin de la Uniunea Europeana prin Planul National de Redresare si Rezilienta si de ei vor fi cumparate echipamente pentru dotarea celor 13 cabinete de specialitate care funcționează în cadrul ambulatoriului spitalului dejean.
*

 

Alex Prunean