👉A sosit cea mai asteptata zi pentru fanii Electric Castle. Festivalul de pe domeniul castelului Banfy de la Bontida si-a deschis astazi portile. Primul s-a deschis campingul oficial pentru cei 15 000 de norocosi care au reusit sa prinda un loc, dar petrecaretii pot pasi deja in festival, pentru a vedea ce le-au pregatit organizatorii in acest an. In cifre, avem 5 zile si 4 nopti de distractie, 300 de artisti din 24 de tari, 10 scene, una inclusiv in camping si 100 ore de muzica live. Se asteapta 250 000 oameni, fiind una dintre cele mai mari editii de pana acum. in aceasta seara va fi activitate doar la 2 scene, de la ora 22 fiind un TIKTOK party cu cei mai cunoscuti tiktokeri de la noi si un DJ, iar de la ora 00 urca pe scena SUIE PAPARUDE.

👉Firmele care inregistreaza pierderi intentionat, in atentia fiscului. Structurile de control din cadrul ANAF, au în derulare 555 de acțiuni de inspecție fiscală și control inopinat la Marii Contribuabili, dintre acestea, 128 sunt la contribuabilii care înregistrează pierderi fiscale recurente. Inspectorii ANAF verifică modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate și analizează cheltuielile înregistrate cu scopul de a diminua profitul. Totodată, sunt efectuate verificări privind rambursările de TVA, dacă e cazul. Aceste operațiuni au fost declanșate ca urmare a analizelor de risc, iar pentru derularea acestora conducerea ANAF a suplimentat numărul inspectorilor și a delegat competențe inspectorilor fiscali de la Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice.

👉Vantul puternic de ieri a produs pagube. O masina parcata in fata unui bloc de pe strada Orizont a fost avariata, dupa ce un arbore a fost rupt si a cazut peste ea. Caroseria autoturismului s-a indoit destul de serios, iar paguba nu este deloc mica.
Meteorologii nu au emis nicio avertizare de vreme severa pentru Dej, dar pentru scurt timp, au fost rafale puternice de vant.
Proprietarul autoturismului a sunat la 112, iar la fata locului a fost trimis un echipaj de pompieri pentru a degaja copacul rupt.

👉Ursii au dat din nou atacul in comuna Chiuiesti. De data aceasta, au coborat pana in satul Strambu si au intrat intr-o gospodarie. Au rupt gardul casei, ajungand pana in locul in care o familie isi tinea cateva oi. A omorat patru dintre ele, iar pe una a mancat-o total.
La fata locului au fost ieri reprezentanti ai Primariei Chiuiesti care au constatat si evaluat pagubele, iar cazul a fost deja raportat la Prefectura Cluj. In ultima perioada, ursii nu mai sunt o noutate pentru zona Chiuiestiului. In primavara, o ursoaica insotita de pui a fost filmata in apropiere de Magoaja, iar anul trecut, mai multe vaci din comuna Chiuiesti au fost ucise de ursi.

👉Impas pentru singura bucata din Autostrada Transilvania finantata prin PNRR. Cel mai mare constructor de drumuri din tara noastra, UMB, a oprit lucrarile, dupa ce pana acum a aratat ca si pe santierele din Romania se poate lucra ca in Vest, cu mii de muncitori. De vina sunt preturile mult mai mari ale materialelor de constructii si lipsa de reactie a Statului, care intarzie sa ajusteze contractele la preturile de astazi. Lucrarile au fost oprite ieri pe cele doua tronsoane care leaga Clujul de Salaj, Nadaselu – Zimbor si Zimbor – Poarta Salajului, in lugime de peste 40 km. Stadiul liucrarilor ajunsese la 34%.

 

 

Alex Prunean