Decizie in premiera a unei instante din Cluj. Parintii a doi elevi sunt obligati sa plateasca despagubiri i catre fosta lor profesoara, pe care au calomniat-o, in gluma, spun ei. In urma cu 5 ani, cand cei doi elevi erau in clasa a VII-a, au modificat poza dirigintei, facand o caricatura jignitoare, pe care mai apoi au raspandit-o pe grupul de whatsapp al clasei. Timp de mai multe zile au pus-o ca imagine de grup, iar mai apoi au creeat si un cont de facebook cu numele profesoarei, folosind o alta poza insultatoare. Elevii au fost sanctionati disciplinar in cadrul scolii, fiindu-le scauzata nota la purtare la 5, dar diriginta s-a simtit lezata si a deschis un proces in instanta. Parintii celor doi elevi au incercat sa le explice judecatorilor ca totul a fost o gluma copilareasca, dar diriginta a avut castig de cauza. A cerut 50 000 lei daune, insa judecatorii i-au acordat doar 30 000, bani care trebuie platiti in solidar de parintii celor 2.
*

*
A patra încercare de finalizare a lotului Chiribiș-Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania -după ,,episodul” Bechtel- riscă să eșueze din cauza Companiei de Drumuri care a lansat o licitație pe baza unui caiet de sarcini cu multe erori care nu asigură certitudini constructorilor interesați, spun speialistii de la Asociatia Pro Infrastructura. Printre problemele principale ale lotului cu o lungime de 26 kilometri se numără proiectarea structurilor rutiere fără a se ține cont de acordul de mediu, conexiunile cu Lotul Nurol respectiv cu tronsonul fără constructor Chiribiș-Biharia ( 29 km.) și utilizarea sau nu a celor 400 000 de tone de criblură care au rămas în depozite de la Bechtel, susține fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma. Lotul respectiv de autostrada, care ar duce autostrada Transilvania pana aproape de vama are lucrari finalizate chiar si in proportie de 70%, dar abandonate de 20 de ani de americanii de la Bechtel.
_
O acţiune de control la Iulius Mall Cluj a comisarilor OPC a dus la închiderea mai multor restaurante, oprirea multor alimente de la comericializare şi aplicarea unor amenzi în valoare de peste o treime de miliard de lei.
Verificările s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor si a urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.
În urma acțiunii, comisarii au identificat mai multe deficiențe, printre care prezența gândacilor de bucătărie in 3 dintre restaurantele din mall, produse și preparate cu data limită de consum depășita, folosirea unor preparate fără elemente de identificare, folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor și preparatelor, cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai. Au fost aplicate amenzi in valoare de 370 000 lei, iar 7 restuarante au fost inchise pt 24 ore pana la remedierea deficientelor. In cazul a doua restaurante, inchiderea unitatii va fi pentru 6 luni deoarece nu sunt la prima abatere.
*
Balul Operei, cel mai elegant eveniment din România, devenit emblematic pentru Opera Națională Română Cluj-Napoca, prin tradiția celor 26 de ediții, revine cu o ediție spectaculoasă în mijlocul comunității, în 11 februarie, după ultimul eveniment ce a avut loc în anul 2020.
Conform organizatorilor, Balul Operei reprezintă o invitație la vals adresată tuturor, pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul, într-o deosebită atmosferă de ballroom.
Programul muzical include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare. Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a celor cinci Premii de excelență celebrând excelența cultural-artistică.
*
Ieri, de la ora 11, la Stadionul Municipal, jucătorii Unirii Dej au susținut testul fizic Gacon, unul dintre cele mai dure teste din fotbal.
Uniriștii au început prin a alerga 125 de metri în 45 de secunde. Apoi, distanța a crescut cu 6,25 metri la fiecare tură, însă timpul a rămas același – 45 secunde. La acest test sunt acceptate câte 15 secunde de pauză după fiecare 45 de secunde alergate (nu sunt permise alte întreruperi).
Cel mai rezistent fotbalist a fost Angelo COCIAN (25 repetări, test finalizat), acesta fiind urmat de David MAFTEI, Ionuț FRĂSINEANU,, scrie dej24. De menționat că la test a participat și antrenorul Dragoș Militaru, acesta alergând cot la cot cu elevii săi.
Primul meci amical este programat pe 21 ianuarie, cu CSM Satu Mare.

 

Alex Prunean