Primăria Municipiului Dej anunță restricții de circulație în Piața Bobâlna cu ocazia Zilelor Municipiului Dej, restricții care intră în vigoare din această seară.

Astfel, de diseara de la ora 18:00 pana luni la ora 12:00, va fi închisă circulația în Piața Bobâlna și următoarele zone: străzile George Coșbuc, Petru Rareș, Petofi Șandor, Parcului sens urcare, Mărășești (zona Hotel Someș), accesul în Piața Bobâlna dinspre strada Nicolae Titulescu, parcare P-ța 16 Februarie (fostă Altex). De asemenea va fi restricționat accesul auto în Piața Bobâlna dinspre Piața Lupeni spre strada Petru Rareș și str. 1 Mai (zona Primăriei Municipiului Dej).

Șoferii care au traseu prin zonele menționate, sunt sfătuiți să aleagă străzile adiacente acestora, să nu își lase autoturismele parcate în zonele cu restricții și să utilizeze parcarea de la subsolul Pieței Agroalimentare și parcarea amenajată situață pe strada Nicolae Titulescu.


Ieri s-au afișat rezultatele la Bacalaureat iar promovabilitatea la nivel național a fost cea mai mare din ultimii ani, 76,4%.

39 de candidați au reușit să obțină media 10, 2 au fost din județul Cluj, dar niciunul din Dej. Cea mai mare medie din oraș a fost de 9,91, la Colegiul Național “Andrei Mureșanu”. La nivel național, cei mai mulți candidați – peste 18000 au obținut medii situate pe segmentul 9 – 9.49.

4.373 de candidați nu s-au prezentat, iar 103 candidați au fost eliminați.


Începând de ieri și până pe 9 august, traficul rutier pe DN7 (Valea Oltului) e închis pe timpul zilei, între orele 06 și 20. Muncitorii care lucrează la Autostrada Sibiu-Pitești au de defrișat 25.000 de copaci pentru a face față șoselei de mare viteză ce va trece pe versantul de deasupra Văii Oltului.

Defrișările și amenajarea drumurilor tehnologice au loc în zona Boita și nu puteau fi efectuate cu traficul rutier deschis pentru că ar fi pericol pentru șoferi. Unii arbori cad pe șosea, iar din cauza lucrărilor au avut loc și căderi de pietre.

Șoferii au la dispoziție două variante: circulă doar noaptea după ora 20 sau aleg rutele alternative, în unele cazuri cu ocol de sute de kilometri. Ministrul Transporturilor a declarat că aceste lucrări pot fi efectuate doar vara și doar în timpul zilei, având în vedere dificultatea terenului și înclinația mare a versantului. Din zona noastră, cea mai bună varianta de ocolire este Valea Prahovei sau Transfăgărășanul.