Cinci zile și cinci nopți. Atat a durat distracția la Bonțida, unde azi noapte s-a încheiat cea de-a noua ediție a festivalului Electric Castle.
Nume mari, legendare din muzica internațională au urcat pe toate cele 12 scene ale festivalului, dar printre cei 300 de artiști s-au aflat și debutanți.
În medie, în fiecare seară a festivalului, aproximativ 50 000 oameni au petrecut până în zori, iar 15000 dintre ei au înnoptat direct în campingul oficial al festivalului. Peste 100 de persoane nu au fost lăsate să intre la festival pentru că asupra lor au fost găsite substanțe interzise, dar acest lucru nu a umbrit cu nimic distracția de acolo.
În această dimineață petrecăreții au început să se îndrepte spre casă, astfel că trenurile și autocarele dinspre Bonțida au fost extrem de aglomerate.
⚡️⚡️⚡️
A fost panică ieri dimineață pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj.
Un bărbat a anunțat la 112 că pe zborul care urma să decoleze la ora 6 spre Luton, într-un bagaj s-ar afla o bombă. Imediat au fost puse în aplicare operațiunile specifice în astfel de situații, iar avionul a fost evacuat și pasagerii ținuți în terminal.
Specialiștii SRI și polițiștii au verificat aeronava, bagajele au trecut din nou prin filtrele de securitate, iar în cele din urmă s-a stabilit că a fost vorba despre o alarmă falsă.
Zborul a fost întârziat din această cauză aproximativ 4 ore, avionul decolând în jurul orei 10:00.
Tot ieri, o mașină nouă de la Paza Aeroportului s-a făcut scrum în timpul nopții în timp ce se afla în parcare. Pompierii au stabilit însă că din primele date este vorba despre o defectiune la acumulator, fiind vorba despre o masina electrica.
⚡️⚡️⚡️
Consilierii locali din Dej se vor întruni vineri, 28 iulie, de la ora 13, într-o ședință ordinară pe luna iulie.
Pe masa de lucru a aleșilor locali se află 12 puncte și proiecte de hotărâre, printre care aprobarea construirii unei clădiri pentru clasele V-VIII de la Școala Gimnazială numarul 1.
De asemenea, consilierii vor discuta și despre solicitarea unui operator economic de a construi un SHOWROOM AUTO ȘI HALĂ ATELIER AUTO pe strada Vâlcele, dar și acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Dej părintelui arhimandrit doctor Dumitru Cobzaru.
⚡️⚡️⚡️
Pompierii români, componenţi ai modulului naţional de stingere dislocat în Grecia, se vor deplasa către insula Rodos, zonă puternic afectată de incendii, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel, modulul României, format din 52 de militari, a îmbarcat tehnica de intervenţie, deplasarea realizându-se pe cale maritimă.
Misiunile desfăşurate de pompierii români se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură elen şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi pentru alimentarea cu apă a altor autospeciale care vor acţiona în zonele afectate, mai arată DSU.
Vă reamintesc, 130 de pompieri români ajută la stignerea incendiilor de vegetație și pădure din Grecia, țară grav afectată de acest lucru încă de la începutul lunii.
⚡️⚡️⚡️
Locuitorii județului Cluj preferă litoralul românesc.
Clujul ocupă locul al treilea în ceea ce privește județele cu cel mai mare număr de turiști aflați în prezent la mare în România.
Peste o treime dintre turiştii care ajung pe litoral sunt din Bucureşti, aceştia fiind cei mai numeroşi, urmaţi de cei din Prahova şi Cluj, conform datelor prezentate de Litoralulromânesc.ro
La polul opus, sunt turiştii proveniţi din judeţele Tulcea, Ialomiţa, Mehedinţi şi Sălaj, transmite news.ro.
Mai mult decât atât, locuitorii Capitalei sunt turişti recurenţi, în condiţiile în care unii dintre ei merg chiar şi de 3-4 ori pe vară la mare, spre deosebire de cei din alte judeţe, care îşi organizează o singură deplasare pe sezon pe litoralul românesc, dar mai lungă, de peste o săptămână.
⚡️⚡️⚡️
Școlile speciale din județ, dotate cu bani europeni.
Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj.
Acesta urmărește modernizarea infrastructurii educaționale a celor nouă școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.
Finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul are o valoare totală de 7,5 milioane de lei.
Concret, vor fi dotate cinci laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unități de învățământ profesional și tehnic, iar 166 de săli de clasă urmează să fie modernizate, din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier și materiale didactice.
De asemenea, vor fi dotate și șapte laboratoare de științe, dintre care patru cu mobilier și materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale.