Guvern nou, vouchere noi pentru români. Noul Guvern condus de Marcel Ciolacu, învestit în urmă cu o săptămână, vine cu noi propuneri de vouchere pentru români.

Aceste vouchere vor fi emise inclusiv pentru sport, carburanţi, alimente, creşe şi grădiniţe, pentru mame, dar şi pentru diferite nevoi ale pensionarilor. Astfel, în programul de guvernare al PSD sunt incluse
vouchere pentru:

  • sport, creaţie, artă – în cazul familiilor monoparentale
  • card naţional pentru reduceri la alimente, carburanţi, transport, servicii bancare, educaţie, recreaţie – în cazul familiilor cu mai mult de trei copii
  • vouchere pentru after-school, creşe, grădiniţe particulare – vouchere de 2.500 de lei pentru consultaţii şi analize – pentru viitoarele mame
  • circa 1,5 milioane de pensionari cu pensia minimă sau cu pensie de invaliditate vor primi mese calde, pachete alimentare acasă și îngrijitor/asistent medical la domiciliu.

⚡⚡⚡

Clujenii sunt invitați să descopere moda sustenabilă în aceste zile, în cadrul târgului ReClothing.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22-25 iunie la Iulius Mall Cluj. Voluntarii sunt gata să contribuie la reducerea risipei și să promoveze opțiuni mai prietenoase cu mediul, să încurajeze economia circulară și să facă fapte bune.

Peste 1.000 de piese vestimentare își caută un nou proprietar la târg, iar clujenii sunt invitați și la demonstrații sau workshop-uri. Industria textilă are un impact negativ semnificativ asupra mediului – prin consumul intensiv de resurse naturale, poluarea apei și emisiile de gaze cu efect de seră, dar și prin generarea unor cantități mari de deșeuri textile. Statisticile arată că, în medie, un european aruncă 11 kilograme de haine și cumpără alte 26 în fiecare an.

⚡⚡⚡

Unirea Dej a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, al șaselea jucător transferat în această vară.

Este vorba despre Denis Golda. Timișoreanul în vârstă de 26 de ani a jucat sezonul trecut la Unirea Slobozia, formație pentru care a reușit să marcheze 3 goluri. Anterior a mai îmbrăcat tricoul echipelor ACS Poli Timișoara și Ripensia Timișoara.

Vă reamintim, pe lângă Golda, zilele trecute au mai semnat cu Unirea Sergiu Ciocan (atacant, ex. Minaur Baia Mare), Rareș Pop (portar, ex. Oțelul Galați), Claudiu Zamfirescu (fundaș, ex. Ripensia Timișoara) și Alex Negrea (fundaș, ex. CSM Satu Mare), Alexandru Piftor (atacant, ex. CSC Dumbrăvița).