Patru persoane au fost reţinute ieri pentru 24 de ore în urma a şapte percheziţii care au avut loc în judeţul Bistriţa-Năsăud, în două cauze penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe interzise.

În prima cauză s-a reţinut că, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, un inculpat a deţinut şi comercializat, în mod repetat diverse cantităţi de cristal, drog de mare risc ( către consumatori de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud si Cluj. Totodată, cu ocazia unor petreceri private, acesta a oferit gratuit cantităţi de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

În cea de a doua cauză, din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii au comercializat în mod repetat droguri de risc şi de mare risc (canabis şi cristal) şi substanţe psihoactive din clasa catinonelor către consumatori, inclusiv minori, de pe raza judeţului. Cu toții au fost arestați preventiv.


Un grav accident de circulație avut loc ieri dimineață pe Autostrada Transilvania, în  județul Cluj.

Un barbat in varsta de 57 de ani, pasager pe locul din dreapta, a murit, dupa ce masina in care se afla a intrat in plin intr-un camion. Politistii spun ca principala cauza de producere a accidentului a fost nepastrarea distantei regulamentare fata de autovehicului din fata.

Evenimentul rutier a avut loc in jurul orei 7:30, la km 56, pe sensul de mers Gilau – Nadaselu. Un autoturism condus de un barbat in varsta de 38 de ani din Cugir a intrat in plin intr-un camion care circula in aceeasi directie de mers, pe aceeasi banda. In urma impactului extrem de puternic, trei persoane din autoturism au fost grav ranite, in starea cea mai grava fiind pasagerul de pe locul din dreapta. Acsta a fost gasit de medici in stop cardiorespirator, iar din pacate nu a raspuns manevrelor de resuscitare. A fost transportat la spital conducătorul autoturismului, dar și un pasager din masina, un tânăr de 23 de ani.

Testările conducătorilor auto cu aparatul etilotest au avut rezultate negative.


Coniac, prosecco, carne de vită, creveți si fructe…toate aceste produse ar fi putut constitui o cină perfectă de weekend, în schimb au adus pentru doi dejeni câte un dosar penal pentru furt!

Un bărbat și o femeie au ales de pe rafturile unui hipermarket din municipiul Bistrița, mai multe produse pe care nu au avut intenția de a le achita în totalitate, trecând de casele de marcat express, după ce au scanat doar o parte dintre acestea.

Cei doi aveau în coșul de cumpărături mai multe tipuri de băuturi alcoolice, produse alimentare și nealimentare și s-au îndreptat către zona caselor express unde le-au achitat doar pe o parte dintre acestea. Valoarea totală a produselor se ridică la 3000. Cei doi au 27, respectiv 29 de ani și au domiciliul în Dej.

Au fost retinuti de janradmi chiar la iesirea din magazin, iar mai apoi au fost dati pe mana politistilor.


Muzeul Farmaciei din Cluj s-a redeschis pentru public, ieri, de Ziua Culturii Naționale, după 6  ani de la închidere, timp în care a intrat într-un amplu proiect de reabilitare, în urma retrocedării clădirii, Casa Hintz, în anul 2008, fostului proprietar.

Noul muzeu, amenajat intr-un mod extrem de elegant cu mii de exponate, functioneaza in cladirea primei farmacii publice din Cluj, deschisă în jurul anului 1550.

”Structura internă a farmaciei și rolul fiecarei încăperi pot fi reconstituite. Inițial, officina, adică magazinul farmaciei, se afla într-o sală decorate cu picturi baroce, ulterior fiind mutate în sala orientată către piață. Investiția în reabilitarea Muzeului Farmaciei s-a ridicat la peste 1,1 milioane de lei, trei sferturi din sumă fiind asigurată de Ministerul Culturii, restul de MNIT.