E oficial. Nu vor mai fi săli de jocuri de noroc în localitățile mici și la sate. Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat ieri de camera deputaților. Acesta prevede că sălile de jocuri vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

De asemenea, se instituie obligativitatea creării şi menţinerii la zi a unui registru public, accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la 24 de ore, care va cuprinde operatorii licenţiaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc. În peste 90% din localităţile din România vor dispărea păcănelele, după aplicarea legii.


Încep lucrările la singura bucată de autostradă lipsă din șoseaua de mare viteză Sibiu-Nădlac. Este vorba de tronsonul de nici 10 kilometri dintre Margina și Holdea.

O companie românească a câștigat licitația, iar muncitorii vor intra în șantier săptămâna viitoare. Finalizarea tronsonului lipsă ar trebui să se termine în 2 ani. Noua bucată de autostrada va avea două ‘tuneluri pentru urși’, ce vor măsură, însumat, 2,13 km de tunel forat.

Acestea vor fi formate din două galerii uni-direcționale cu câte o cale de circulație pe fiecare, cu platforma de 11,25 m. Tronsonul are doar 9,13 kilometri si trebuie sa fie gata in 2026.


Elevii care iau medalii și la alte concursuri, pe lângă cele din listele Ministerului Educației, vor primi bani de la autorități. Așa prevede un proiect adoptat ieri în Senat.

Premii în bani ar urma să ia și elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională, BAC, dar și profesorii care i-au pregătit. De acest lucru se vor ocupa primăriile și consiliile județene care vor avea fonduri alocate special pentru acești copii.

Proiectul merge la ultimele dezbateri și vot final în Camera Deputaților. Apoi, pentru a se aplica, legea trebuie promulgată de președinte.


S-a încălzit afară, deci atenție la vipere dacă ai început drumețiile la munte. Acestea au fost văzute deja și în Munții Călimani, la scurt timp după ce ele au reapărut și în Apuseni.

De vină este vremea caldă, spun specialiștii, care le-au scos mai repede din hibernare. Turiștii trebuie să se echipeze cu bocanci și să fie atenți pe unde calcă.

Salvamontiștii ne recomandă să păstrăm distanța dacă vedem vipere. Iar în cazul unei mușcături trebuie sunat de urgență la 112. Singurul antidot este serul antiviperin, gasit doar in anumite spitale.