Starețul Mănăstirii Nicula, Părintele Arhimandrit Nicolae Moldovan, a trecut la Domnul, anunță Mitropolia Clujului. Decesul celui care de 12 ani se afla la conducerea Mănăstirii Nicula s-a produs în cursul nopții ieri, din primele date, în urma unui accident vascular cerebral.

Slujbele de priveghi se vor oficia în fiecare seară de la ora 19:00, iar Slujba de înmormântare va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în sobor de arhierei, preoți și diaconi, duminică, 3 noiembrie 2024, de la ora 14:00.

În continuare, Arhimandrit Dumitru Cobzaru:

” Părintele Arhimandrit Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii de la Nicula, într-adevăr rămâne în conștiința noastră un om cu totul aparte, deosebit, un om bun, un om blând, cu îndelungă răbdare. Un om care și-a pus sufletul și viața pentru mănăstire și pentru semeni și, sigur, s-a dăruit total lui Dumnezeu…. Un om iubit de toată lumea, un om care a slujit, cu timp și fără timp, și astăzi se pregătea să slujească Sfânta Liturghie dimineață, însă a început Liturghia Eternă.”


Tu ce faci cu medicamentele care expiră? În niciun caz nu trebuie aruncate la gunoi. În județul Cluj au fost înființate recent 26 de puncte de colectare în toate spitalele publice, inclusiv în Dej, care după un anumit program, preiau medicamentele expirate și uzate din partea pacienților.

Cei care au astfel de medicamente, ar trebui să le împartă pe categorii, solide, lichide sau sub presiune și apoi să le ducă într-unul dintre aceste centre, unde în baza unui proces verbal vor fi preluate.

Legea prevede deja de anul trecut modul în care populația ar trebui să scape de aceste medicamente, dar prea puțini oameni știau că există locuri amenajate pentru așa ceva. Tocmai de aceea, farmaciștii din județul Cluj vor lipi, începând de astăzi, în farmacii un cod QR care odată scanat va oferi toate informațiile despre punctele de colectare, programul lor și orice altceva legat de acest domeniu.

Datele arată că anual 1500 tone de medicamente ajung la gunoi în România și în funcție de specificul lor pot polua puternic atât solul cât și apa, sau chiar pot ajunge pe mâna cui nu trebuie.


Un avion TAROM a fost oprit la sol în Amsterdam pentu o datorie restantă. Este vorba de bani care s-au acumulat între 2017 și 2021. Aeronava nu a putut decola până nu a plătit.

Tarom acuză că firma de recuperare a compensațiilor a pus sechestru asupra combustibilului aeronavei fără o notificare înainte. Din acest motiv, zborul a avut întârziere.

TAROM a plătit datoria, iar avionul a decolat de la Amsterdam la București cu o oră și jumătate mai târziu decât era programat.