Greva din educație continuă și luni.

Sindicatele din Educaţie au respins, ieri, oferta Guvernului pentru încetarea protestelor , au anunţat liderii sindicatelor, după consultările de la Guvern. Aceștia au transmis că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că noua grilă de salarizare urmează să se aplice în trei ani, nu ca în cazul medicilor care au primit integral creşterile solicitate atunci când Sănătatea a fost declarată domeniu prioritar.

Vă reamintesc, Guvernul a aprobat ieri ordonanţa care stabileşte majorări ale salariilor în învăţământ. Actul normativ stabileşte o majorare de 1.000 de lei brut pe fiecare funcţie în cazul personalului didactic respectiv de 400 de lei pentru personalul nedidactic. Profesorii cer în continuare o mărire cu 25%.

⚡⚡⚡

Sâmbătă începe sezonul estival la Parcul Balnear Toroc.

Baza de agrement este pregătita să îi primească pe toți cei care își doresc să se relaxeze bucurându-se de facilitățile oferite : lacul sărat, bazinele pentru adulți și copii, tobogane, plajă, terasă.

În cursul săptămânii trecute, consiliul local a aprobat majorarea tarifelor, ca urmare a creșterii cheltuielilor cu tilitatilor. Astfel, un bilet pentru adulți și copii peste 10 ani costă 35 lei. Copiii cu vârsta de până la 10 ani beneficiază de gratuitate, dar trebuie să fie însoțiți de un adult. În timpul săptămânii, după ora 16:00, tariful este redus, de 25 de lei. Un Abonament cu 15 intrări pe lună, exceptând zilele de weekend, costă 300 lei.

Baza de agrement va fi deschisă luni între 12:00- 20:00- De marți până duminică – în intervalul orar 09:00- 20:00.

⚡⚡⚡

Cel mai mare festival din țara noastră dedicat sportului și-a deschis porțile la Cluj-Napoca.

Cea de-a patra ediție SPORTS FESTIVAL , care ține până pe 4 iunie, aduce inițieri în peste 25 de sporturi, pot accepta provocarea pe traseul Survivor România sau pot participa la crosul Supereroilor. Toate se întâmplă in Parcul Central și în zona stadionului Cluj Arena.

Cel mai așteptat moment va fi în această seară, când într-un meci demonstrativ, se vor înfrunta legendele naționalei României și cele ale echipei Galatasaray Istanbul.