Consiliul Județean Cluj a recepționat noi echipamente medicale de ultimă generație care au fost deja livrate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘐𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘦 𝘪𝘯 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢. 𝘈𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘷𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘪𝘵𝘦 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘥𝘪𝘢𝘨𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘳𝘦𝘤𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘵𝘳𝘢𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘢 𝘮𝘪𝘤𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪.”
Valoarea noilor dotări este de 1.709.145 de lei, la care se adaugă T.V.A.. Unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean a primit ➡️ un ecocardiograf, ➡️ un ecograf ultraportabil cu trei transductori – convex, liniar, cord, ➡️ un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, precum și ➡️ trei maceratoare antimicrobiene pentru produse de unică folosință din celuloză macerabilă.
Echipamentele medicale au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.