✔️ 🏥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 𝐆𝐡𝐞𝐫𝐥𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐚𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭

 

🏥 Spitalul Municipal Gherla, unitate sanitară aflată în subordinea Primăriei Municipiului Gherla, a fost reacreditat, fiind reîncadrat din categoria a V-a în categoria a II-a de acreditare.

📑 În cadrul activității de evaluare, membrii comisiei au analizat numeroși indicatori prin intermediul cărora au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.

✔️ În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul Municipal Gherla a obținut un punctaj de 88,34%.

➡️ Printre factorii care au influențat în mod pozitiv obținerea acestui rezultat se numără atât investițiile recente în infrastructura medicală, cât și dotările cu echipamente de ultimă generație.

💰 Reamintim în acest context faptul că, doar în cursul anului precedent, Consiliul Județean Cluj a alocat Spitalului Municipal Gherla, din bugetul propriu al forului județean, suma de 480.000 de lei. Acești bani au fost utilizați pentru a cumpăra ➡️ o combină oftalmologică, un biomicroscop cu dispozitiv pentru măsurarea presiunii intraoculare, două aparate oftalmice de precizie, dintre care unul pediatric, utilizate pentru a studia ochii pacienților, un aparat care măsoară sensibilitatea luminoasă a ochiului în diferite puncte ale câmpului vizual și un analizor pentru măsurarea oxidului nitric fracțional.

📍 De asemenea, din bugetul alocat de forul administrativ județean au mai fost achiziționate un grup electrogen, trei electrocardiografe portabile, un spirometru, șase concentratoare de oxigen, două microanalizoare și trei injectomate.