Unitățile sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj, respectiv cele de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii asigură cetățenilor ucraineni refugiați serviciile medicale de care aceștia au nevoie.
Astfel, de la izbucnirea conflictului din Ucraina și până în prezent, cele patru instituții spitalicești au investigat și tratat deja 20 de persoane de cetățenie ucraineană. Dintre acestea, câte doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, o persoană a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare și 15 pacienți au fost examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦𝘳𝘢𝘮 𝘤𝘢 𝘦 𝘰 𝘤𝘩𝘦𝘴𝘵𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘶𝘮𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘮 𝘢𝘭𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘳𝘦𝘤 𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘪 𝘴𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪𝘮 𝘭𝘢 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦.”
Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.
Vizualizari: