De ieri, 22 iunie 2022, au început lucrările de reabilitare la DJ 161 D și DJ 172 F, care vor dura aproximativ 4 luni.


În prima faza se vor efectua lucrări de frezare a zonelor afectate și repararea acestora, urmând apoi modernizarea întregului sector de drum, de la podul peste Someș, la intrarea in comuna Mica, până în Valea Luncii, limita cu Județul Bistrița-Năsăud.


În același timp, Consiliul Județean Cluj a hotărât ca mașinile de tonaj, peste 20 tone, nu vor mai putea trece prin comuna Mica, excepție făcând doar riveranii.

Lucrările sunt efectuate de Consiliul Județean Cluj.

„Din fericire am ajuns și în acest punct, însă pe de altă parte știu cât disconfort, nervi, mașini stricate, și din păcate accidente rutiere s-au produs din cauza acestei porțiuni de drum, care a fost grav afectată în urma devierii traficului din luna octombrie a anului trecut până în februarie 2022.


La fel ca dumneavoastră, am susținut mereu că aceste lucrări ar fi trebuit să aibă loc imediat după ce au fost ridicate restricțiile, însă procedurile care au stat la baza întocmirii expertizei, a studiului de fezabilitate, proiectul tehnic și licitația pentru atribuirea lucrărilor sunt reglementate prin legi care, din păcate, de multe ori, în loc să ne ajute ne fac să batem pasul pe loc.

Am fost și sunt mereu alături de cetățenii comunei noastre și vă asigur că mereu voi lupta pentru bunăstarea și dezvoltarea comunei Mica, însă unele lucruri nu depind doar de mine, iar birocrația, de multe ori, îngreunează rezolvarea și realizarea unor lucrări.
Cu încredere, unitate, respect și înțelegere, vom reuși mereu împreună.”, este mesajul primarului comunei Mica, Tiberiu Zelencz.