𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐩𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞 𝟏𝟕𝟐𝐅 𝐬𝐢 𝟏𝟎𝟗𝐄

𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐮 𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐜𝐜𝐚. 25 𝐝𝐞 𝐤𝐦 𝐩𝐞 𝐫𝐚𝐳𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐌𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐢, 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯, 𝐕𝐚𝐝

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de întreținere în regim de primă urgență care au vizat refacerea drumurilor județene 172F și 109E.

Intervențiile de remediere a sistemului rutier pe cele două drumuri județene s-au desfășurat pe o lungime însumată de aproape 25 de kilometri, respectiv 9,62 kilometri pe raza comunei Mica (DJ 172F) și 15,29 kilometri pe raza comunei Vad (DJ 109E).

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐸 𝑜 𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜 𝑑𝑎𝑚 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑠𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛𝑡𝑖 𝑙𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐 𝑐𝑒 𝑜𝑝𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑢𝑡𝑒. 𝐴𝑚𝑏𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎 𝑎𝑐𝑢𝑚 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒.”

Deteriorarea celor două sectoare a fost determinată de devierea traficului greu prin localitățile situate pe raza comunelor Mica și Vad, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș, din municipiul Dej.

În funcție de starea de degradare a celor două drumuri, lucrările au constat în frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici și așternerea de covor asfaltic. În perioada imediat următoare vor fi realizate și marcajele rutiere, în zilele în care condițiile meteorologice vor fi prielnice desfășurării acestui tip de lucrări.