A fost aprobată Legea care îi obligă pe șoferii români să folosească luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice.

Proiectul de lege promulgat de șeful statului impune șoferilor să folosească luminile de asamblare și luminile de zi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri publice, nu doar pe autostrăzi și pe drumurile naționale europene, conform Profit.

Această obligație va intra în vigoare la trei zile de la publicarea noii legi în Monitorul Oficial. Nerespectarea acestei obligații va duce la aplicarea a 2 puncte de penalizare în plus față de amenda. Punctul de amendă a fost înghețat în 2023 la nivelul de 145 de lei.

În prezent, conducătorii autovehiculelor au obligația să foloseasca luminile de întâlnire sau pe cele de zi doar pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele naționale europene (E).

Inițial proiectul prevedea extinderea utilizării luminilor de întâlnire sau luminilor pentru circulația diurnă doar pentru drumurile naționale (DN).