Un decret prezidențial a fost publicat în Monitorul Oficial al Turciei care spune că românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul, fără a mai fi nevoiți să prezinte pașaportul la intrarea în țară.

Măsura anunțată de Turcia, care este o destinație turistică aflată în topul preferințelor românilor, va intra în vigoare în jurul datei de 1 iunie, după ce vor fi puse la punct toate modificările tehnice produse de această nouă regulă, potrivit Digi24.

„Cetățenilor români care dețin o carte națională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o ședere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii”, se arată în decretul semnat de preşedintele Turciei.

Prin urmare, de la 1 iunie, românii care vor călători în Turcia vor putea face acest lucru doar pe baza cărții de identitate și vor putea petrece cel mult 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, conform Legii străinilor.