România a încheiat cu fruntea sus Campionatele Europene de Lupte U23 de la Plovdiv și se pregătește de cele pentru seniori, de la Budapesta, din 28 martie.

După aurul Andreei Ana (55 kg), avem și două vicecampioane europene: Roxana Capezan (65 kg) și Larisa Nițu (72 kg) au obținut medaliile de argint la Campionatul European de Seniori U23 din Bulgaria!

În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe națiuni la lupte feminine.

Felicitări și pentru Biro Krisztian, care a devenit vicecampion european al ediției 2022, în cadrul categoriei 74 kg!

Reamintim că România a obținut și un bronz prin Mihai Denis (cat.55 kg).

Felicitări sportivilor medaliați! Felicitări antrenorilor Adina Popescu, Csaba Fazakas și Boris Sava, staff-ului tehnic și antrenorilor care au contribuit la descoperirea și pregătirea acestor sportivi!

Rezultatele obținute de lotul de seniori al României la „Polish Cup”, etapă de pregătire înaintea Campionatului European de la Budapesta, ne dau încredere că vom avea rezultate foarte bune și în Ungaria, între 28 martie și 3 aprilie. La concursul din Polonia, luptătorii noștri au câștigat patru medalii de aur și una de argint. Felicitări și mult succes în continuare sportivilor și antrenorilor!

Foto credit: Federatia Romana de Lupte (FRL)

 

Concluziile Federației Române de Lupte (FRL) în legătură cu 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐒𝐞𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 𝐔𝟐𝟑, 𝐁𝐮𝐥𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐:

România încheie Campionatul European U23 de la Plodiv cu rezultate exceptionale: cinci medalii, din care un Titlu European! La greco-romane, Mihai Denis a deschis drumul către podium prin medalia de bronz obținută în cadrul categoriei 55 kg, în timp ce Vasile Cojoc (82 kg) s-a clasat pe locul cinci.

Luptele feminine au continuat prezențele pe podium: Ana Andreea Beatrice (55 kg) a devenit Campioană Europeană Seniori U23, facând imnul României să răsune în sala de la Plovdiv. Au urmat-o alte două luptătoare: Roxana Amina Capezan (65 kg) și Larisa Maria Nițu (72 kg), medaliate cu argint. Ferent Beatrice (cat. 53 kg) a încheiat întrecerea europeană pe locul cinci, iar România s-a clasat astfel pe un loc șase pe Națiuni, la Lupte Feminine.

Luptele Libere au mai adus României o medalie de argint, obținută de sportivul Biro Krisztian (74 kg). Toate aceste medalii sunt concluzia clară că asistăm la o schimbare vizibilă de atitudine și că sportivii români au dat dovadă de ambiție, luptând de la egal la egal cu orice adversar. Speranța unui nou început de drum pentru luptele românești devine certitudine, și suntem convinși că munca susținută va corecta și alte aspecte în viitorul apropiat. Felicitari tuturor medaliaților, antrenorilor și staff-urilor tehnice pentru aceste performanțe!

👏🇹🇩👏

 

𝐃𝐄𝐍𝐈𝐒 𝐌𝐈𝐇𝐀𝐈 (𝐆𝐫𝐞𝐜𝐨-𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐞, 𝟓𝟓 𝐤𝐠)- 𝐁𝐑𝐎𝐍𝐙 𝐂.𝐄. 𝐔𝟐𝟑

▪️Antrenor: Carpen Georgian

▪️Club: CSS Bacău

▪️Antrenor descoperitor: Ioan Butucaru

 

𝐀𝐍𝐀 𝐀𝐍𝐃𝐑𝐄𝐄𝐀 𝐁𝐄𝐀𝐓𝐑𝐈𝐂𝐄 (𝐋𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧𝐞, 𝟓𝟓 𝐤𝐠) – 𝐀𝐔𝐑 𝐂.𝐄. 𝐔𝟐𝟑

▪️Antrenor: Adina Popescu

▪️Club: CSA Steaua București

▪️Antrenor descoperitor: Oancea Marian

 

𝐂𝐀𝐏𝐄𝐙𝐀𝐍 𝐀𝐌𝐈𝐍𝐀 𝐑𝐎𝐗𝐀𝐍𝐀 (𝐋𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧𝐞, 𝟔𝟓 𝐤𝐠) – 𝐀𝐑𝐆𝐈𝐍𝐓 𝐂.𝐄. 𝐔𝟐𝟑

▪️Antrenor: Adina Popescu

▪️Club: CSA Steaua București

▪️Antrenor descoperitor: Dobrescu Marin

 

𝐍𝐈𝐓𝐔 𝐋𝐀𝐑𝐈𝐒𝐀 𝐌𝐀𝐑𝐈𝐀 (𝐋𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧𝐞, 𝟕𝟐 𝐤𝐠) – 𝐀𝐑𝐆𝐈𝐍𝐓 𝐂.𝐄 𝐔𝟐𝟑

▪️Antrenor: Adina Popescu

▪️Club: CSM Timișoara

▪️Antrenor descoperitor: Dobrescu Marin

 

𝐁𝐈𝐑𝐎 𝐊𝐑𝐈𝐒𝐙𝐓𝐈𝐀𝐍 (𝐋𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐞, 𝟕𝟒 𝐤𝐠) – 𝐀𝐑𝐆𝐈𝐍𝐓 𝐂.𝐄. 𝐔𝟐𝟑

▪️Antrenor: Boris Sava

▪️Club: CSS- CS Muncipal Tg. Mureș

▪️Antrenor descoperitor: Fazakas Csaba, Kozma Jeno

 

Sursa: Ministerul Sportului & FRL