Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj.

𝙰𝚕𝚒𝚗 𝚃𝚒𝚜𝚎, 𝚙𝚛𝚎𝚜𝚎𝚍𝚒𝚗𝚝𝚎𝚕𝚎 𝙲𝙹 𝙲𝚕𝚞𝚓 „𝑆𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑀𝑜𝑛𝑜𝑏𝑙𝑜𝑐 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑝𝑖𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑎𝑙 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑠𝑎𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖 𝑝𝑎𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑡𝑎𝑟𝑎. 𝑁𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑠𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑, 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑛𝑡𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟a 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑎𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑑𝑒𝑚𝑎𝑟𝑎, 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝, 𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟”.

Potrivit autorizației, durata maximă de execuție a lucrărilor de construire este de 60 de luni, calculată de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.