Consiliul Județean Cluj a transmis în vederea publicării în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul referitor la achiziționarea serviciilor de execuție a lucrărilor de edificare a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐼𝑛𝑡𝑟𝑎𝑚 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎, 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎, 𝑐𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑒𝑖𝑎 𝑣𝑜𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖, 𝑙𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗, 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑢𝑙 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑙𝑎𝑛𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑑-𝑒𝑠𝑡. 𝑉𝑜𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑡𝑖𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑑𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑒𝑧𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑟𝑖𝑡𝑚 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑖𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙 𝑢𝑙𝑡𝑟𝑎𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛, 𝑑𝑒 𝑜 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒, 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 𝑡𝑟𝑒𝑖 𝑎𝑛𝑖.”

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul Consiliului Județean Cluj vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.