„Cu ce incepi un proiect de reducere a poluarii? La Dej, cu taierea copacilor! Părerile sunt pro si contra! In timp ce unii deplang “Parcul Mic” cu zonele lui verzi, altii cred ca va arata mai bine dupa reabilitare. Arhitectul orasului spune ca tendințele de acum duc spre piețe deschise, de tip medieval, astfel incat perspectivele cladirilor sa se vada cat mai bine. Si promite ca se vor planta 30 de platani. Vom vedea cum va arata la final. Important e sa vina finalul atunci cand trebuie. (la primavara, promit ei)”, este mesajul reporterului Observator, Alex Prunean.

Intreg reportajul aici: https://www.facebook.com/alex.prunean/videos/854628112647114

Vă reamintim, lucrările se realizează în cadrul proiectului „Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon din zona centrală a municipiului Dej”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, iar valoarea lucrărilor se ridică la 7 milioane de euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană.
Proiectul presupune :
-amenajarea de zone pietonale și trotuare -amplasarea de mobilier urban
-reorganizarea zonelor de spații verzi, înnoirea fondului dendrologic prin plantarea de arbori și arbuști ornamentali
-achiziționarea a 60 biciclete, stații de închiriere biciclete și dezvoltarea unui sistem modern de închiriere
-modernizarea infrastructurii rutiere
Lucrările se realizează în cadrul proiectului „Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon din zona centrală a municipiului Dej”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
FOTO: Alex Prunean/ Observator Antena 1