12 autospecialele pirotehnice și 6 autoplatforme pentru salvarea de la înălțime intră în dotarea pompierilor!

Aceste echipamente sunt vitale pentru îndeplinirea misiunilor de salvare și de protecție civilă și reprezintă un câștig important pentru cetățeni și pentru sistemul de intervenții în situații de urgență.

 

Dotarea IGSU cu primele 12 autospeciale pirotehnice din totalul celor 19 achiziționate reprezintă o premieră. Acestea sunt destinate unor tipuri de intervenții extrem de nișate și din această perspectivă constituie un instrument util și eficient în acțiunile de salvare ale pompierilor.

„Voi fi întotdeauna un susținător al demersurilor menite să eficientizeze activitatea de protecție civilă, pentru ca România să fie în continuare un furnizor în acest domeniu atât pentru cetățenii săi, cât și pentru partenerii internaționali.

Încurajez cu fiecare ocazie astfel de investiții care aduc salvatorii mai aproape de oameni și sporesc gradul de protecție al comunităților!

Felicit întreaga echipă de proiect, managementul IGSU, conducerea DSU și pe toți cei au contribuit la materializarea celor 2 proiecte de investiții.

 

Pentru structurile MAI furnizarea de servicii de calitate către cetățeni este și va rămâne prioritatea zero!”, a fost mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.