Nopți fără odihnă, stres, oboseală, agitație, departe de casă, cu gândul la cei dragi și trecând prin situații primejdioase. Toate acestea la volanul unui autoturism, pe drumuri lungi și necunoscute, fugind spre locuri în care liniștea și pacea încă sunt principii de bază în cadrul valorilor civice.

Stările menționate mai sus reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța celor aflați la volan, cât și a pasagerilor.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere sau a unor accidente grave de circulație, polițiștii au fost prezenți ieri, 4 martie, pe principalele artere din județul Cluj, unde au desfășurat activități informativ-umanitare adresate cetățenilor ucraineni.

Un simplu gest nu poate șterge cu buretele momentele greu încercate pe care ei le trăiesc, însă un pahar de ceai sau cafea și o vorbă bună la drum lung, le-a reamintit că suntem cu gândul alături de ei.

De altfel, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, să manifeste resposabilitate maximă în trafic, să facă o pauză după parcurgerea unei distanțe de 80-100 de kilometri, să fie atenți la traseele pe care urmează să se deplaseze, precum și la condițiile meteorologice.

 

Sursa: IPJ Cluj