Violența și relele tratamente aplicate față de animale nu este o noutate în România. Educația din acest punct de vedere mai are multe de spus, în măsura în care mulți oameni încă mai au ideea că un câine e bun doar pe lanț, calul la tras și pisica mănâncă doar când prinde un șoarece. Atât aceste principii, cât și abandonul animalelor, este la ordinea zilei în țara noastră, din păcate.

Vestea bună este aceea că Poliția Animalelor își spune tot mai mult cuvântul și aplică sancțiuni față de cei care sunt nu tratează bine animalele.

Dacă în urma cu câteva zile, pe litoral erau amendați cei care abuzau de ponei pentru fotografii, fiind ținuți în căldură, fără hrană și apă, de data aceasta polițiștii din Iași defășoară activități preventiv-informative, în cadrul Proiectului „Responsabili, pentru siguranța animalelor”, în târgul din comuna Țibana.

Aceștia verifică animalele și proprietarii acestora și previn abuzul asupra lor. Este datoria acestora ca animalele pe care le dețin să fie bine îngrijite.

Foto: Poliția Română