158 de ani de activitate a Poliției de Frontieră Române pentru garantarea securității frontierei naționale!

Una dintre cele mai importante structuri ale MAI sărbătorește astăzi peste un secol și jumătate de supraveghere permanentă a granițelor țării noastre.

În acest an, mai mult ca oricând, au fost un sprijin extrem de important în gestionarea crizei refugiaților.

România gestionează peste 2.000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, iar Poliția de Frontieră reușește să asigure în mod profesionist protecția întregului spațiu european.

Poliția de Frontieră a reușit, de-a lungul timpului, indiferent de provocările întâlnite, să ducă la îndeplinire misiunile de supraveghere și control la trecerea frontierei de stat, de combatere a criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale și de respectare a ordinii și liniștii publice în zona de graniță a statului român.

Performanța acestei instituții vitale a statului român depinde de perfecționarea continuă a personalului și de asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea și controlul frontierelor.

România a dovedit că este furnizor de stabilitate și securitate, dar și partener de încredere în gestionarea crizelor care afectează spațiul european.

La mulți ani tuturor angajaților Poliției de Frontieră!