Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 17 martie a.c., pe raza judeţului Cluj, pe mai multe sectoare de drum, cu precădere situate în zona de munte a județului, circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

 

 

De asemenea, din cauza precipitațiilor mixte înregistrate, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

 

 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 16 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 30 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor

 

📍Huedin și 📍 Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 15 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 11 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 230 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

➡️ Pe drumurile judeţene situate în zona 📍Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

➡️ Pe drumurile judeţene situate în zona 📍 Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

➡️ Pe drumurile situate în zona 📍 Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant.

 

 

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

 

Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

 

 

Sursa: Consiliul Județean Cluj