Peste 1200 de oameni au testat simulatorul de impact, la UNTOLD. Au fost zeci de ore de simulări atent supravegheate de polițiștii de la Inspectoratul de Politie Judetean Cluj și de la celalate structuri din țară venite să ajute, care au discutat cu fiecare participant în parte despre riscurile pe care și le asumă atunci când nu cuplează centurile de siguranță în mașini înainte de a porni la drum.

În spatele acestor multe ore de muncă se află o întreagă echipă. Însă responsabilul pentru acțiunea din Parcul Central, dar și pentru celelalte desfășurate în trafic, în Cluj-Napoca, și care a fost alături de noi în fiecare etapă a proiectului este inspectorul de poliție Ionuț Petruța, de la Serviciul Rutier Cluj. Succesul acestor acțiuni de conștientizare i se datorează în extrem de mare măsură.

Foarte mulți părinți cu copii, mai mici 👶 sau mai mari, au venit în zona special amenajată de Inspectoratul de Politie Judetean Cluj și Prevenire Cluj, la UNTOLD, pentru a le arăta celor mici ce se poate întâmpla dacă nu sunt asigurați în scaune auto, în mașini. În cele patru zile de festival, peste 1200 de oameni au testat simulatorul de impact.

Iar atunci când Ministrul Afacerilor Interne vine la UNTOLD neanunțat și primarul Clujului, Emil Boc, vrea să îi arate simulatorul de impact și să-i povestească despre experiența pe care el însuși a avut-o atunci când l-a testat, știi că faci o treabă bună.

 

Surse: Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Poliția Română