Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 6 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Totuși, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate mai ales în timpul nopții există posibilitatea ca circulaţia să fie afectată de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 5 decembrie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a trei utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 9,7 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 10 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cursul nopții și al acestei dimineți nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.
În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.