207 𝐭𝐨𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐭 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 🌬
Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineții zilei de marți, 13 decembrie a.c., pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore, mai exact între -9 și -2 grade Celsius, mai multe drumuri județene au fost afectate de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, în cursul zilei de luni, 12 decembrie, s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a opt utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat pe două drumuri sau sectoare de județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 98 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile județene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri județene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 45 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile județene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri județene, cu cinci utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 29 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile județene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri județene, cu 11 utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 119 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant.
În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.