Foto: iStock
Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a domeniului urbanismului, prin operaționalizarea unei noi funcții în aplicația „Ghișeul Unic”, respectiv aceea de notificare a cetățenilor cu privire la o anumită zonă de interes vizată, din județ.
  • 𝘼𝙡𝙞𝙣 𝙏𝙞𝙨𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚 𝘾𝙅 𝘾𝙡𝙪𝙟 : „𝑃𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐, 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑎𝑛𝑢𝑚𝑖𝑡𝑎 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑎𝑠𝑐𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑖𝑛 𝑎𝑟𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎 𝑎 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛, 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑛𝑜𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑚𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑒𝑚𝑖𝑠 𝑢𝑛 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛𝑖𝑠𝑚 𝑠𝑎𝑢 𝑜 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑟𝑖𝑧𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑎 𝑧𝑜𝑛𝑎, 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑒𝑡𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑡 𝑖𝑛 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑒. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑓𝑎𝑐𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖, 𝑐𝑎𝑟𝑒-𝑖 𝑣𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎 𝑠𝑎 𝑎𝑓𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑟𝑒𝑙𝑒𝑣𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 𝑓𝑎𝑐 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑎𝑛𝑢𝑚𝑖𝑡 𝑎𝑟𝑒𝑎𝑙, 𝑐𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑖 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑠.𝑎.𝑚.𝑑. 𝐸𝑖 𝑛𝑢 𝑣𝑜𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑓𝑙𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢𝑟𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑎𝑚𝑝𝑙𝑎𝑡𝑜𝑟, 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑡𝑢𝑎𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑎, 𝑐𝑖 𝑖𝑛 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑢𝑡𝑖𝑙, 𝑜𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑙, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑒𝑚𝑎𝑖𝑙 𝑠𝑎𝑢 𝑠𝑚𝑠”.
Această nouă funcție se adaugă celorlalte cinci recent puse la dispoziția clujenilor, prin care aceștia, începând cu data de 1 ianuarie a.c., pot depune și obține, în format electronic, documente precum: comunicări de începere și finalizare a lucrărilor, certificate de edificare și atestare și avize de oportunitate.
  •  Reamintim în acest context faptul că forul administrativ județean a oferit clujenilor, în premieră națională, încă de anul trecut, posibilitatea de a depune documentația și de a obține online, în format digital, certificate de urbanism și autorizații de construire perfect valide din punct de vedere juridic, fără să mai fie nevoie de deplasarea la sediul Consiliului Județean.
  •  Forul administrativ județean continuă efortul de digitalizare a activității proprii, prin diversificarea ofertei de servicii furnizate în sistem online și a funcțiilor platformelor digitale gestionate. Scopul Consiliului Județean este acela de a îmbunătăți interacțiunea cetățean-administrație publică, prin adaptarea la realitățile secolului 21, respectiv acela de a limita cât mai mult deplasările fizice la sediul instituției pentru rezolvarea problemelor administrative.
Atenție! Notificările se primesc doar pentru localitățile unde CJ Cluj este responsabil cu emiterea documentațiilor
Harta cu competențele este disponibilă în partea de jos a paginii, zona de Atlas Teritorial (competențe în domeniul urbanismului)
 Link aplicație: https://public.cluj.archi
 Urmează optimizarea pentru dispozitivele mobile