Exercițiul multinațional „MORAVIAN LANCE 22”, rezultatul unei colaborări eficiente a detașamentului format din militarii Brigăzii 81 Mecanizată „Grigore Bălan” cu partenerul ceh.
Detașamentul format din militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej” 🐉 și cei ai Batalionului 813 Infanterie „Maramureș” au ajuns pe teritoriul Republicii Cehe în data de 17 octombrie.
Timp de 10 zile, în perioada 17-28 octombrie, acest detașament este parte al unui cadru de instruire cu partenerul ceh care vizează menținerea și dezvoltarea cooperării internaționale militare. Pe întreaga durată a acestui exercițiu internațional, interoperabilitatea dintre cele două structuri este asigurată prin intermediul planificării și conducerii exercițiilor tactice într-un mediu operațional întrunit și multinațional.
„MORAVIAN LANCE 22” reprezintă un cadru eficient care asigură schimbul de experiență în pregătire la nivel tactic al detașamentului necesar, contribuind semnificativ la dezvoltarea nivelului de instruire al militarilor Brigăzii 81 Mecanizată „Grigore Bălan”.
Mult succes militarilor români care și în prezent se regăsesc în Libava și continuă instruirea în comun cu partenerul ceh până în data de 28 octombrie, când o să revină pe teritoriu național și ne vor împartăși experiențele și cunoștințele acumulate.
AUDACES FORTUNA JUVAT! 🐉 🇨🇿 🇷🇴
📸,✍🏽 Călin Anca 🐉