Militari salvatori

În timp ce se aflau în poligonul Poplaca pentru un modul de practică în cadrul cursului de specializare militar salvator (Combat life Saver), locotenentul Toma Mihai și colegii săi au intervenit pentru acordarea primului ajutor unei persoane rănite într-un accident rutier, produs în apropierea poligonului.

Militarii salvatori au stabilizat coloana cervicală a victimei, au efectuat descarcerarea conform măsurilor specifice, au eliberat căile aeriene, l-au stabilizat hemodinamic și respirator și i-au făcut o evaluare completă până la sosirea echipajului de terapie intensivă din cadrul SMURD Sibiu, căruia i-au predat cazul. Totodată au aplicat măsurile specifice pentru prevenirea incendiilor și asigurarea perimetrului cu devierea traficului rutier, până la sosirea autorităților.

Locotenentul Toma Mihai, medic rezident chirurgie la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, a participat în perioada 12 – 16 septembrie 2022 la cursul de specializare militar salvator (Combat life Saver/CLS), organizat în cadrul Centrului de perfecționare medico-militară Sibiu, fiind singurul absolvent cu nota 10 al cursului.

Felicitări, Mihai, pentru responsabilitatea și spiritul civic de care ai dat dovadă și pentru modul în care îți îndeplinești misiunile!

Sursa: Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, Armata României