Medicul Amin Zaira, medic specialist anestezie și terapie intensivă a transmis următorul mesaj:

„Zilele trecute am văzut un filmuleț unde o domnișoară se lăuda cu corpul ei muncit la sală. Dacă s-ar fi oprit aici, probabil că majoritatea ar fi felicitat-o pentru efortul pe care-l depune zi de zi.
Însă a ales să-și continuie filmulețul, punând întrebarea: “Voi tot grase sunteți?”

Cred că în acel “voi” ne regăsim mulți….Din lipsă de timp, bani sau chiar lipsa energiei de a petrece o ora sau poate chiar mai mult într-o sală.

Trăim într-o perioadă în care mass-media și social media sunt în vogă. Se pune accentul pe frumusețea idealizată de către platforme precum Instagram, Facebook iar body shaming-ul a devenit o problemă serioasă în societatea noastră.
Umilirea persoanei din cauza greutății sau bazată pe aspect, reprezintă o hărțuire și duce adesea la o stimă de sine scăzută și la simptome depresive.

Ce nu știe această domnișoară și alții ca ea este că și “voi” muncesc!
Au două sau poate chiar trei joburi, lucrează în ture, fac naveta și la sfârșitul zilei preferă să-și petreacă altfel TIMPUL.

În imaginea de mai jos sunt doi frați. Cel mare își cere scuze fratelui mai mic, pentru că nu a putut învinge cancerul și din păcate TIMPUL pe care îl mai au împreună este limitat.

Dragă “sportivă” aș vrea să înțelegi că sănătatea este mai presus de orice gândire superficială și că problemele reale nu reprezintă câteva kilograme în plus pentru majoritatea dintre noi.

Timpul este un dar neprețuit și fiecare este liber să și-l petreacă așa cum dorește!
Important este că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și să ne vedem fiecare de viața noastră!”