Compania de Apă „Someș” S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a finalizat lucrările de înlocuire a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna.

 

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘐𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘢𝘭𝘦𝘭 𝘤𝘶 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦𝘭𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘪𝘪𝘯𝘵𝘢𝘮 𝘯𝘰𝘪 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘶 𝘭𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘥𝘦𝘮 𝘱𝘦 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘫𝘢 𝘦𝘹𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘥𝘦𝘮𝘦𝘳𝘴𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘦 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘪𝘪 𝘦𝘥𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘢𝘱𝘢 𝘧𝘶𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦.”

 

Prin intermediul investiției a fost modernizată rețeaua de distribuție a apei potabile din localitatea Cojocna, pe o lungime de cca. 2 km, și au fost realizate 62 de noi branșamente suplimentare la imobile. De asemenea, au fost montate 11 cămine de vane și au fost amplasați doi hidranți supraterani.

 

În valoare totală de 786.496 de lei, investiția a fost finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.